Agenda Actief 50+ Onderonsje met VR-Bril, Eetpunt, koor en sportief wandelen

Agenda Actief 50+ Onderonsje met VR-Bril, Eetpunt, koor en sportief wandelen

Actief 50+ is een zeer actieve vereniging van en voor ouderen (50+) en telt ongeveer 250 leden. Het is een belangenorganisatie voor ouderen en wil zich onderscheiden als een maatschappelijke beweging van ouderen met een eigen identiteit en cultuur, waarin voldoende ruimte is voor onderlinge solidariteit en sociaal contact.

Met vele van haar activiteiten, welke vooral in “Het Dorpshuis” georganiseerd worden, heeft Actief 50+ KBO Zijtaart een belangrijke bijdrage aan de vorming van “de huiskamer van Zijtaart” in dat dorpshuis.

Agenda week 19 (8 t/m 12 mei 2023)

  • Maandagmorgen Gym 09:00u
  • Maandagmiddag Onderonsje VR-Bril in de BIB in Veghel, fietstocht vertrek 13.30u bij de kerk.
  • Dinsdagmorgen repetitie koor De Vrolijke Zangers
  • Dinsdagmiddag EETPUNT, biljarten, Jeu de Boules, kaarten.
  • Woensdagmiddag keezen, vrij biljarten
  • Woensdagavond Gym 20.00u
  • Donderdag ‘s morgens sportief wandelen.
  • Donderdagmiddag kaarten, biljarten
  • Vrijdagmiddag 12.00u EETPUNT

Speciaal Onderonsje met de dementie VR bril

Dit keer hebben we een zeer speciaal Onderonsje op maandag 8 mei. U kunt dan een VR-Bril op krijgen waarmee U kunt ervaren wat het is om dementie te hebben. Wanneer je naaste of iemand anders in je omgeving dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe die de wereld beleeft. Wat gaat er om in het hoofd? Met de Dementiebril kun je dit zelf ervaren. De bril geeft je een kijkje in de belevingswereld van een persoon met dementie.

De dementiebril toont je een korte film die je bekijkt via een Virtual Reality-bril. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Voor een klein kwartier ben jíj degene die dementie heeft. Je ziet tegen welke problemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties zoals koffiezetten. Ook ervaar je hoe anderen op jou reageren. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie.

Omdat de capaciteit beperkt is (max 4 personen per uur) en dat 3 keer voor in totaal 12 personen, moet U zich hiervoor aanmelden bij Marjo Vissers persoonlijk of mail ( ) of telefoon (06 22429809). Bij meer belangstelling zullen we een extra dag gaan reserveren.

Wanneer: Maandag 8 mei om 13:00u; 14:00u of 15:00u telkens 4 personen per uur
Waar: Bibliotheek Veghel, Markt 1, 5461 JJ  Veghel

Agenda voor heel mei

Hier kunt u de agenda voor de hele maand mei inzien (in PDF), dan weet u alvast wat er aan komt.

Heb je vragen of hulp nodig, neem contact op met een van de bestuursleden of per e-mail, dan brengen wij U in contact met een van onze hiervoor opgeleide Vrijwillige Ouderen Adviseurs. U kunt ook rechtstreeks met hen contact opnemen.

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website.

logo zijtaart.nl