Agenda Actief 50+ Onderonsje E-bikes, Thema avond en Tokken

Agenda Actief 50+ Onderonsje E-bikes, Thema avond en Tokken

Actief 50+ is een zeer actieve vereniging van en voor ouderen (50+) en telt ongeveer 250 leden. Het is een belangenorganisatie voor ouderen en wil zich onderscheiden als een maatschappelijke beweging van ouderen met een eigen identiteit en cultuur, waarin voldoende ruimte is voor onderlinge solidariteit en sociaal contact.

Met vele van haar activiteiten, welke vooral in “Het Dorpshuis” georganiseerd worden, heeft Actief 50+ Zijtaart een belangrijke bijdrage aan de vorming van “de huiskamer van Zijtaart” in dat dorpshuis.

Agenda week 11 (11 t/m 15 maart 2024)

  • Maandag 09:00u sporten, 10:15u Onderonsje (zie hieronder)
  • Dinsdagmorgen 09:30u repetitie Koor
  • Dinsdagmiddag: biljartcompetitie; kaarten; Jeu de Boules (ook voor niet leden).
  • Dinsdagavond Thema-avond testament en erfenis! (zie hieronder)
  • Woensdagmiddag keezen/ tokken; vrij biljarten
  • Woensdagavond 20:00u Sporten.
  • Donderdagmorgen sportief wandelen.
  • Donderdagmiddag: biljartcompetitie, kaarten.
  • Vrijdag Eetpunt.

Onderonsje E-bikes en veiligheid

Op maandag 11 maart komt Mirjan van De Fietsenwinkel Zijtaart het onderonsje verzorgen. Een leuke vertelster die vooral aandacht zal besteden aan E-Bikes en helmen. Daarnaast zullen ook goede en voor de verzekering geldige sloten, om diefstal te voorkomen, worden behandeld. De toegang is gratis, ook voor niet leden van Actief50+

Waar: Dorpshuis Zijtaart 
Wanneer: Maandag 11 maart om 10:15u

Thema-avond testamenten en erfenissen

Onze wetgever heeft heel wat geregeld in het erfrecht en de zorgregelingen en biedt mogelijkheden om te besparen op erfbelasting en veiligstellen van vermogen, maar het moet wel op tijd vastgelegd worden/zijn. Door de heer Teeuwen, notaris, wordt in begrijpelijke taal een presentatie gegeven over: testamenten; levenstestamenten; erf-en schenkbelasting; de wet langdurige zorg. En verder wat met vragen naar voren komt. Tijdens de presentatie kunnen vragen worden gesteld.

Uitgangspunt van de heer Teeuwen is: domme vragen bestaan niet; de domste vraag is de niet gestelde vraag. Een interessante bijeenkomst voor wie nog niet alles goed geregeld heeft, of daar niet zeker van is, maar ook een goede check voor hen die denken dat ze het wel goed voor elkaar hebben!  De toegang is gratis!

Aanvang: 19.30 uur (vanaf 19.00 uur inloop). Het einde is ca. 21:30u
Waar: De bijeenkomst is op 12 maart in het Dorpshuis

Agenda voor heel maart

Hier kunt u de agenda voor de hele maand inzien (in PDF), dan weet u alvast wat er aan komt. 

Heb je vragen of hulp nodig, neem contact op met een van de bestuursleden of per e-mail, dan brengen wij U in contact met een van onze hiervoor opgeleide Vrijwillige Ouderen Adviseurs. U kunt ook rechtstreeks met hen contact opnemen. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website.

Bron: © Actief 50+ 

logo zijtaart.nl