Agenda Actief 50+ Keezen, Avondfietstocht, Eetpunt

Agenda Actief 50+ Keezen, Avondfietstocht, Eetpunt

Actief 50+ is een zeer actieve vereniging van en voor ouderen (50+) en telt ongeveer 250 leden. Het is een belangenorganisatie voor ouderen en wil zich onderscheiden als een maatschappelijke beweging van ouderen met een eigen identiteit en cultuur, waarin voldoende ruimte is voor onderlinge solidariteit en sociaal contact.

Met vele van haar activiteiten, welke vooral in “Het Dorpshuis” georganiseerd worden, heeft Actief 50+ KBO Zijtaart een belangrijke bijdrage aan de vorming van “de huiskamer van Zijtaart” in dat dorpshuis.

Agenda week 27 (3 t/m 7 juli 2023)

  • Maandag Fietstocht 13.30u vertrek bij de kerk
  • Dinsdagmorgen repetitie koor De Vrolijke Zangers
  • Dinsdagmiddag EETPUNT, biljarten, Jeu de Boules, kaarten
  • Dinsdagavond avondfietstocht vertrek bij de kerk om 19:00u. Afstand ca. 25 km!
  • Woensdagmiddag Keezen, vrij biljarten
  • Donderdagmorgen sportief wandelen
  • Donderdagmiddag kaarten, biljarten
  • Vrijdagmiddag 12.00u EETPUNT 

Agenda voor heel juli

Hier kunt u de agenda voor de hele maand juli inzien (in PDF), dan weet u alvast wat er aan komt. 

Bezoek aan het Joods Museum in Amsterdam op 24 juli GAAT NIET DOOR!

MuseumPlusBus is een uniek initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke doordeweekse dag een groep ouderen naar één van de veertien deelnemende musea. Het gaat om ouderen die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Vaak komen de deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen ouderen zijn – mits ze voldoen aan de criteria (ouder dan 70 jaar of tussen de 65-70 jaar en kunnen echt niet meer zelfstandig een museum bezoeken) – van harte welkom. En dit allemaal kosteloos dankzij de Vriendenloterij en haar deelnemers. Omdat voor een bezoek aan het Joods Museum er plotseling een groep was uitgevallen, kregen wij als Actief50+ de kans om hieraan deel te nemen.

Nadat we al 64 personen, die in meer mindere mate aan de criteria voldeden, hadden benaderd bleek afgelopen maandag dat we (om diverse redenen) niet aan het minimaal vereiste aantal van 30 deelnemers zouden komen. Daarom hebben we ons helaas af moeten melden! We blijven ingeschreven om ergens in 2024 met de MuseumPlusBus het Rijksmuseum te gaan bezoeken. We hopen die datum dan op een eerder tijdstip te krijgen. Wellicht gaat het dan wel lukken.

Heb je vragen of hulp nodig, neem contact op met een van de bestuursleden of per e-mail, dan brengen wij U in contact met een van onze hiervoor opgeleide Vrijwillige Ouderen Adviseurs. U kunt ook rechtstreeks met hen contact opnemen. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website.

Bron: © Actief 50+ 

logo zijtaart.nl