Agenda Actief 50+ Avondfietstocht, sportief wandelen en Eetpunt

Agenda Actief 50+ Avondfietstocht, sportief wandelen en Eetpunt

Actief 50+ is een zeer actieve vereniging van en voor ouderen (50+) en telt ongeveer 250 leden. Het is een belangenorganisatie voor ouderen en wil zich onderscheiden als een maatschappelijke beweging van ouderen met een eigen identiteit en cultuur, waarin voldoende ruimte is voor onderlinge solidariteit en sociaal contact.

Met vele van haar activiteiten, welke vooral in “Het Dorpshuis” georganiseerd worden, heeft Actief 50+ Zijtaart een belangrijke bijdrage aan de vorming van “de huiskamer van Zijtaart” in dat dorpshuis.

Agenda week 24 (10 t/m 14 juni 2024)

  • Maandag fietsen; vertrek 13:30u bij de kerk.
  • Dinsdagmiddag: vrij biljarten; kaarten; Jeu de Boules (ook voor niet leden).
  • Dinsdagavond 19:00u bij de kerk vertrek (eerste zomer-) avondfietstocht!
  • Woensdagmiddag Kienen.
  • Donderdagmorgen: sportief wandelen 09:00u.
  • Donderdagmiddag vrij biljarten; kaarten
  • Vrijdag Eetpunt.

Extra rondleiding door het Damianenklooster

Damianenklooster gebrandschilderde ramenVanuit het Damiaancentrum kan men deelnemen aan een rondleiding door het voormalige Damianenklooster, Schijndelseweg 46 in Sint-Oedenrode. Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen van deze gelegenheid gebruik gemaakt en hebben zich laten rondleiden langs de mooiste plekjes van het klooster-monument. Men kan een kijkje nemen in de gedeelten van het klooster, die niet worden bewoond door de Weievensehoeve (begeleid wonen).

Je hoort dan de verhalen over het seminarie-leven van vroeger en natuurlijk komen ook de rest van de mooie onderdelen (zoals de gebrandschilderde ramen) en de geschiedenis van het gebouw aan bod. De voormalige aula, die sportzaal is geworden, en het toneel zijn onvermoede plekken in het 100 jaar oude gebouw. De rondleiding op 3 juli is volgeboekt, maar er is een extra rondleiding gepland op vrijdag 5 juli van 14.00 – 16.00 uur. Let op: er kunnen slechts 15 personen per keer aan de rondleiding deelnemen en de kosten bedragen € 5,- per persoon. Hierbij is koffie/thee inbegrepen. Opgeven bij Marjo Vissers (06) 224 29 809 of per e-mail

Agenda voor heel juni

Hier kunt u de agenda voor de hele maand inzien (in PDF), dan weet u alvast wat er aan komt. 

Heb je vragen of hulp nodig, neem contact op met een van de bestuursleden of per e-mail, dan brengen wij U in contact met een van onze hiervoor opgeleide Vrijwillige Ouderen Adviseurs. U kunt ook rechtstreeks met hen contact opnemen. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website.

Bron: © Actief 50+ 

logo zijtaart.nl