Afsluiting Taylorbrug dinsdag 25 jan 20.00u tot woensdag 26 jan 05.00u

Afsluiting Taylorbrug dinsdag 25 jan 20.00u tot woensdag 26 jan 05.00u

De gebruikers van de Maxwell Taylorbrug in Veghel kunnen zich nu alvast buigen over een omleiding binnen hun gemeente. Tussen dinsdag 25 januari 20:00 uur en woensdag 26 januari 05:00 uur is de brug namelijk voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. Ook voor het openbaar vervoer. Rijkswaterstaat voert in die periode een voorinspectie uit naar de technische toestand van de brug.
 
In opdracht van Rijkswaterstaat gaat aannemer Dura Vermeer vervolgens in een periode tussen april en augustus 2022 onderhoudswerkzaamheden verrichten aan deze brug. De brug zal dan naar verwachting een aantal weken afgesloten zijn. De Maxwell Taylorbrug ligt over de N279 en Zuid Willemsvaart in Veghel.
 

Nachtafsluiting technische inspectie

De exacte werkperiode wordt bepaald op basis van een gerichte technische inspectie waarvan de resultaten in het eerste kwartaal van 2022 bekend zijn. Dit is met de diverse belanghebbenden afgestemd. In die nacht meet men het wegdek en vinden boringen plaats. Om de overlast voor omwonenden zoveel als mogelijk te beperken, begint de inspectie aan de Noordzijde. Op deze manier werkt men van de woningen af naarmate het later wordt.
 

Omwonenden krijgen bericht

Rijkswaterstaat laat weten dat men ook de omwonenden en belanghebbenden informeert zodra de exacte werkperiode bekend is. Dan is ook duidelijk welke omleidingen er van toepassing zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met werkzaamheden die in dezelfde periode worden verricht aan het asfalt vanaf de brug richting de rotonde. Dit wordt gedaan in opdracht van de gemeente Meijerijstad. Het gaat om de rotonde aan de zuidelijke zijde van de brug, richting het bedrijventerrein.
 

Werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten. De werkzaamheden aan de in 1969 in gebruik genomen Maxwell Taylor Brug worden uitgevoerd door aannemer Dura Vermeer. Ze bestaan onder andere uit het vervangen van asfaltverhardingen, voegovergangen, oplegblokken en het herstellen van de leuningen en de geleiderail.
 
Bron: © Website Rijkswaterstaat 4 januari 2022
logo zijtaart.nl