25ste editie buurtcompetitie biljarten feestelijk afgesloten

25ste editie buurtcompetitie biljarten feestelijk afgesloten

Vrijdag 3 mei j.l. is in Café-zaal Kleijngeld het 25e seizoen van de Buurtcompetitie Biljarten Zijtaart afgesloten met een feestavond met prijsuitreiking. En 25 seizoenen betekent dus een jubileum van 25 jaar van een activiteit, welke zijn weerga tot in de verre omgeving niet kent en waar we als dorpsgemeenschap Zijtaart erg trots op mogen zijn. Na de Coronaperikelen van de afgelopen jaren zijn we in september weer met 10 teams opgestart, In totaal hebben 92 spelers een of meer partijen gespeeld in deze competitie.

Met de aanwezigheid van ruim 100 personen kunnen we spreken van een bijzonder mooie opkomst op deze jubileumfeestavond. Na genoten te hebben van een goed verzorgd buffet (met dank aan het keukenteam van Yvonne) volgde er een optreden van tonpraoter Hans Verbaarschot uit Deurne Hij nam het publiek mee terug naar het boerenleven van vroeger en de daarbij behorende kerkelijk gebruiken. Niet alleen de gasten genoten volop want ook hijzelf had het uitstekend naar zijn zin en zijn optreden werd dan ook beloond met een groot applaus.

Daarna nam Toon Cissen als wedstrijdleider het woord en hij begon met een terugblik naar de opstart van deze competitie. Van de spelers van het eerste uur zijn er nu nog steeds 25 actief als deelnemer. Alvorens de prijzen over het afgelopen seizoen uit te reiken, is het tijd om een dankwoord uit te spreken. Eerst was er een woord van dank aan Franc en Yvonne Kleijngeld voor het beschikbaar stellen van hun mooie feestzaal, waarvan we al zeker 18 of 19 jaar gebruik mogen maken. Zij zijn al jaren onze hoofdsponsor want zonder hun medewerking is het organiseren en invullen van de feestavond op deze wijze absoluut onmogelijk. Een bosje bloemen voor Yvonne en een kadobon voor Franc werd overhandigd. Ook aan Maria vd Heijden, al vele jaren onze trouwe barhulp, werd een boeket bloemen uitgereikt. Vervolgens werden de contactpersonen/teamleiders van de deelnemende teams bedankt voor hun inzet. Een erg belangrijke groep zijn ook de sponsors welke ons door de jaren heen geweldig hebben ondersteund, eveneens een teken dat onze competitie in ons dorp breed gedragen wordt. Daarom een woord van dank aan Broks Bloemen die voor dit jubileum de bloemboeketten beschikbaar hebben gesteld. En dan was er uiteraard nog de sponsor van de bekers en de bijbehorende jubileumstandaarden, dit jaar geschonken door Sportstudio Nin-Li van Gerry en Patricia Krikke. Als dank werd aan Patricia een bosje bloemen uitgereikt. Gerry en Patricia, nogmaals hartelijk dank voor jullie mooie bijdrage. Vervolgens was er een bloemetje voor Maria Cissen, al vele jaren de steun en toeverlaat van de wedstrijdleider, om de feestavond tot een succes te maken. Tot slot was er een woord van dank en een bloemetje voor Toon Verbruggen, medeoprichter en bestuursgenoot.

Alvorens de bekers te overhandigen, werd er nog even teruggeblikt naar het verloop van het voorbije seizoen. In de rangschikking onderin was het tot het einde een felle strijd over wie de laatste plaats zou (blijven) bezetten. Bovenin was het al enkele weken duidelijk wie er kampioen zou worden. Sinds de start van de 2e helft van het seizoen in januari lieten de spelers van Jekschotstraat duidelijk zien met erg mooie scores wie er dit jaar de beste was. Met dit kampioenschap wist dit team voor de 4e keer de titel binnen te halen. Spelers van Jekschotstraat : van harte gefeliciteerd met dit fantastisch resultaat !!

Na het overhandigen van de bekers nam Toon Verbruggen nog het woord om zijn dank uit te spreken aan de wedstrijdleider voor het tot in de puntjes regelen en verzorgen van de competitie en de feestavond, wat door de aanwezige gasten met luid applaus werd bekrachtigd. Hierna werden de boekjes met daarin alle cijfertjes en weetjes van de deelnemende teams uitgereikt plus de jubileumstandaarden en werd de avond onder het genot van de nodige drankjes en met flinke discussies over het nieuw te maken aantal caramboles in het volgend seizoen afgesloten.

Al met al wederom een zeer geslaagde afsluiting en nu op naar het 26e seizoen

Eindstand Buurtcompetitie Biljarten Zijtaart 2023-2024

Plaats Naam deelnemer Gesp. Punten voor Gemiddeld

1

Jekschotstraat

18        

1006

55,89

2

Krijtenburg

18

  962

53,44

3

Het Einde v.d. Straat

18

  942

52,33

4

Het Begin v.d. Straat         

18

  931

51,72

5

Den Doornhoek

18

  928

51,56

6

Rudebroeck

18

  916 

50,89  

7

Rond de Kerk

18

  896

49,78

8

Rond de Bulte

18

  883 

49,06   

9

Grootveld/Corsica

18

  881   

48,94

10  

Leins./Hoolstraat

18

  871

48,39

                             

Namens de wedstrijdleider, Toon Cissen

logo zijtaart.nl