24 uur van Zijtaart afgelast, wereldrecord poging gaat door

24 uur van Zijtaart afgelast, wereldrecord poging gaat door

Nu weer weer van alles mogen blijkt het voor veel teams lastig om een goed team te formeren. Onlangs ontvingen we weer een bericht van afmelding van een team. Daarmee zakte het aantal deelnemende teams ver onder het door ons vastgestelde minimum. De hele voorbereiding van de “24 uur van Zijtaart” vergt veel van ons als organisatie en van de vrijwilligers die zich ook zouden gaan inzetten om het evenement tot een succes te laten komen. Dat doen we natuurlijk met veel plezier: het is een bijzondere ervaring om honderden mensen, jong en oud, een fantastisch feest te laten meemaken. Dat geeft normaal een intense voldoening. Na flink overleg hebben we besloten om deze editie uit te stellen. Daarnaast gaan we ons beraden op de formule als geheel en op de inbreng van deelnemende teams in het verleden.

We zullen ons oor te luisteren leggen om te overwegen dezelfde opzet te handhaven of om aanpassingen te doen die er voor zorgen dat het aantal teams dat mee gaat doen te vergroten. Dat zullen wij tijdig aankondigen.

Wereldrecordpoging langste lint van kroonkurken/bierdopjes:

Al vele uren zijn tal van teams en “losse” deelnemers bezig met het gaatjes maken en aanrijgen van de verzamelde kroonkurken/bierdopjes. Dit onderdeel van de “24 uur van Zijtaart” willen we daarom graag door laten gaan. Wij zien grote kansen voor het vervullen van die opdracht. Het zal een groot spektakel worden!

De wereldrecord poging gaat dus zeker door op zondag 3 juli 2022.  Later zullen wij hier nog op terugkomen: het verzamelen van de dopjes blijft dus belangrijk!

Bron: © EvenementenGroep Zijtaart

logo zijtaart.nl