Bomentuin Doornhoek

Bij het particuliere automuseum van de familie Van Grinsven in Zijtaart, Autosalon Doornhoek, ligt een grote bijzondere bomentuin, een tuin waarin u met name veel bijzondere bomen kunt zien. Om die reden heeft de Nederlandse Dendrologische Vereniging deze tuin ook gecertificeerd als een officieel arboretum.

Harry en Bea van Grinsven hebben in de afgelopen jaren een collectie bomen verzameld die de moeite van het bekijken waard zijn en die je niet in veel tuinen zult zien.

In 2006 heeft tuinarchitect Arend-Jan van der Horst het ontwerp gemaakt voor het terrein rondom Autosalon Doornhoek, een particulier museum met oldtimers. Sinds die tijd heeft de tuin structuur gekregen èn een bijzondere beplanting.

Een willekeurige selectie uit het assortiment: Styrax, Nyssa, Daphniphyllum, Broussonetia, Meliosma, Heptacodium, Eucalyptus, Pauwlonia, Pseudolarix. Daarnaast een groot aantal verschillende soorten Sorbus (lijsterbes) en Euonymus (kardinaalsmuts). Bea is lid van de Rododendronvereniging Nederland en dat is vanzelfsprekend ook terug te zien in de tuin!

Toch zijn het niet alleen bomen en heesters die aandacht krijgen, ook voor een mooie onderbegroeiing is gezorgd.

Een prachtige tuin voor de liefhebber en voor eenieder die van bloemen en planten houdt.

Bomentuin Doornhoek is vanaf Pasen t/m de maand oktober geopend op de 1e zondag van de maand van 11.00uur tot 17.00uur.
Andere data uitsluitend op afspraak.
Groepen bij voorkeur op afspraak.
Image
Image
Bomentuin Doornhoek
Familie van Grinsven
Doornhoek 3
5465 RC Zijtaart

T: (0413) 340 203
M: (06) 130 25 596
E:
logo zijtaart.nl