Kinderdagverblijf en BSO de vlinder

Locatie de Vlinder is onderdeel van Kinderopvang de Plu en is gevestigd in de Multi Functionele Accommodatie (MFA) ’t Klooster van ijtaart. Hier wordt een unieke combinatie aangeboden van school en kinderopvang.

Kinderen van 0-4 jaar kunnen terecht bij kinderdagverblijf de Vlinder en voor kinderen van 4-12 jaar is er een uitdagende BSO te vinden.

We zien kinderopvang als een waardevolle aanvulling op de opvoeding thuis en willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Dit doen we door het bieden van pedagogische kwaliteit en (ontwikkel) gerichte ondersteuning in een veilige vertrouwde omgeving. De behoeften van het kind staat hierbij centraal. Voor elk kind zijn wij graag een tweede thuis waar we: Samen spelen, samen leren én samen plezier maken!

Uitgangspunten

Om onze visie en taak zo goed mogelijk uit te voeren hebben we als organisatie een aantal uitgangspunten geformuleerd. Ons pedagogisch handelen is gebaseerd op deze punten:
  • Elk kind heeft recht op individuele aandacht binnen een groep;
  • De omgeving van het kind moet een veilige en vertrouwde basis zijn om zich verder te kunnen ontwikkelen;
  • Elk kind heeft recht op duidelijkheid en structuur;
  • Er wordt naar het kind geluisterd en ingespeeld op de behoefte van het kind;
  • Aan het kind worden keuzemogelijkheden in een veilig kader aangeboden.
Binnen Kinderopvang de Plu staan de behoeften van de kinderen centraal als het gaat om benadering en ontwikkeling. We werken vanuit de visie van Emmi Pikler. Deze Hongaarse kinderarts vertrouwde volledig op haar kindbeeld, dat van het competente kind; de nieuwsgierige baby die wil leren en ontwikkelen.

Kinderdagverblijf de Vlinder

Kinderdagverblijf de Vlinder is een verticale groep voor kinderen van 0 – 4 jaar. In deze groep is altijd leven in de brouwerij door de verschillende leeftijden en verschillende ritmes van de kinderen. Dit zorgt voor een gevarieerd aanbod waar kinderen elkaar helpen.

BuitenSchoolse Opvang de Vlinder

Bij buitenschoolse opvang (BSO) de Vlinder kan uw kind terecht voor voorschoolse en naschoolse opvang. Doordat de basisschool Edithstein in hetzelfde gebouw gevestigd is, is de overgang voor een kind prettig. Even wat drinken en een stuk fruit eten als we uit school komen. Daarna kunnen we spelen met onze vriendjes en vriendinnetjes van de BSO of meedoen met een van de activiteiten.
Image
Image
Kinderopvang De Plu locatie de vlinder
Pastoor Clerxstraat 52A
5465 RJ Zijtaart

T: (073) 750 28 40
M: (06) 150 62 908
E:  
I: www.kinderopvangdeplu.org/devlinder

LRKP nummer: 111953856
logo zijtaart.nl