Zichtstal Daltonhoeve

De varkenshouderij is volop in beweging en ontwikkeling. Maar gek genoeg weten de meeste mensen erg weinig over de moderne varkenshouderij en alles wat er bij komt kijken. Daarom openen wij graag onze stal deuren voor iedereen die iets meer wil weten of voor wie gewoon eens een kijkje wil nemen in een varkensstal.

Wij nodigen je uit om een kijkje te nemen in de zichtstal van Eric va Zutphen en Jacqueline van Krieken en hun 4 zonen: de ‘Daltons’. Op het bedrijf worden 480 zeugen en 2.000 gespeende biggen gehouden. Jaarlijks worden er bij Eric en Jacqueline 14.000 biggen geboren. Op het bedrijf is veel te beleven! Zo kun je een kijkje nemen bij de guste en dragende zeugen en bij de kraamzeugen met pas geboren biggetjes. Kortom zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit bijzondere bedrijf!

De zichtstal van Eric en Jacqueline toont één van de vele manieren waarop in Nederland varkens gehouden kunnen worden. Door de hygiënewetgeving is het helaas niet mogelijk om varkens aan te raken. Vanuit een aparte ruimte (skybox) kijk je in de stal. Eric en Jacqueline nodigen iedereen uit om eens te komen kijken.

De zichtstal is dagelijks open van 10.00 uur in de zomer en 11.00 uur in de winter. ’s-Winters gaat de deur om 16.00 uur dicht, maar ’s zomers kun je tot 20.00 uur een bezoek brengen. Helemaal gratis en zónder afspraak.
Groepen die het bedrijf - tegen een passende vergoeding – onder begeleiding willen bezoeken, worden verzocht een afspraak te maken.

Image
Image

De Daltonhoeve
familie Van Zutphen
Heisteeg 9
5465 NZ Zijtaart

M: (06)549 17 420
E:  

Kijk ook op Facebook

logo zijtaart.nl