Off-road Veghel

Mc `t Pijpke uit Erp en Mc De Jagers uit Zijtaart organiseren al een aantal jaren de off-road Veghel rit. Ze zijn zelf fanatiek offroad rijders en daarvanuit is het ook gaan kriebelen om de schouders eronder te gaan zetten om een offroad rit te gaan organiseren in onze eigen gemeente Meierijstad.

Samenwerking
Vanaf de 2022 editie wordt er door de organisatie intensief samengewerkt met Gemeente Meierijstad, het Waterschap AA en Maas en de landeigenaren om de achtste editie ook tot een succes te maken. De rit zal zich kenmerken door, onder andere, de lengte van de route.


Uitdagende route

De route voor de rit bestaat meestal uit veel zand en gaat zeker voor een glimlach op de gezichten van de deelnemers zorgen. Ongeveer 90 procent van de route bestaat uit een onverharde ondergrond. Onderweg zullen er diverse rustpunten zijn. Met dank aan de gemeente, het waterschap en de landeigenaren gaat het lukken om opnieuw een uitdagende route te presenteren. De start is achter Van de Beeten in Erp.


Alleen motoren

Aan Offroad Veghel kan alleen deelgenomen worden met een offroad motor met kenteken, dus geen Quads met of zonder kenteken en crossmotoren. Offroad motoren moeten gekentekend zijn, een GOEDE geluiddemper en kentekenplaat hebben. En mogen niet voorzien zijn van rij-start nummers.


Uitsluitend voorinschrijving

Net als voorgaande jaren is het enkel mogelijk om deel te nemen aan Offroad Veghel door vooraf in te schrijven. Houd de website in de gaten vanaf wanneer er ingeschreven kan worden. Als u niet heeft ingeschreven en de juiste verzekering heeft vanuit de MON (Motorsport Organisatie Nederland) is deelname niet mogelijk. Op de websitepagina schrijf je in! kun je alle stappen volgen. Bewaar de QR code goed! Deelname is echt alleen mogelijk via vooraf betaalde voorinschrijving. 

Maximaal aantal deelnemers
In verband met de veiligheid is het maximale aantal deelnemers 990. Overschrijding van dit aantal heeft grote consequenties voor het doorgaan van het evenement dus de organisatie zal streng toezien op uw voorinschrijving/deelname. 

Overnachten:
Overnachten op en rond de startlocatie is door de gemeente VERBODEN.

Tankvoorziening:
Er is een tankplaats voorzien, meer informatie volgt als de locatie bekend is.

Verzekering:
Er wordt gereden volgens het MON-reglement en de rit maakt deel uit om in Brabant alternatieve te bieden om het “wildcrossen in natuurgebieden” te verminderen.

Geluid en geluidscontrole:
Voor de start wordt eerst op geluid gecontroleerd. Maakt je motor opvallend veel herrie dan wordt je er tussenuit gepikt voor een MON geluidscontrole. De consequenties zijn dan voor de deelnemer. We weten allemaal dat een off road motor geluid maakt maar er is verschil tussen geluid en asociaal veel herrie. Ook onderweg meet MON geluid met dB-meters. Personen die een motor hebben met een “verkeerde” uitlaat weten dat zelf meestal maar al te goed. Zet er dus bij twijfel een dB-killer in. Dat maakt net het verschil.

Meer informatie
Op onze website kunt u alle informatie vinden over Offroad Veghel en tevens kunt u daar de inschrijving vinden. Met dank aan onze partner Rosegaar.nl, die ook de registratie en de scanners ter plekke verzorgen, hebben wij een wij een contactloos systeem dat zeker na de Covid periode qua regels onmisbaar is.

Image
Image
Image

MC De Jagers
M.C. 't Pijpke
Vudel
 
I: www.offroadveghel.nl 

Kijk ook op Facebook

logo zijtaart.nl