Motorcross Zijtaart

Motorclub De Jagers Zijtaart organiseert jaarlijks een motorcross evenement. Op zaterdag staan de jeugdklassen aan het starthek. Op zondag starten verschillende nationale klasses en de Open Inters om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap.

In de jeugdklassen op zaterdag wordt deelgenomen door jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar. De natte zuiger, pitbike- en vrije klassen met liefhebbers rijden eveneens op zaterdag.

Op zondag is er een nationale wedstrijd, dan verschijnen aan de start de MX2 junioren, MX open Junioren, MX2 Senioren, MX Open senioren, MX2 Nationalen, MX2 Inters en MX Open inters. Op zondag rijdt ook een tweetal Zijtaartse deelnemers mee: Bram Jonkers in de MX2 junioren en Stijn van Kessel in de MX Open Nationalen.

De trainingen beginnen op zaterdag en zondag om 09.00 uur. Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 11.30 uur. Op zaterdag is de entree 5 euro (gratis toegang voor kinderen onder de 16 jaar). Op zondag is de entree 7.50 euro voor volwassenen en 4 euro voor jeugd van 12 tot en met 16 jaar (gratis toegang voor kinderen onder de 12).

Verschillende activiteiten
Op zaterdagavond is er in de feesttent de gelegenheid om een biertje (of iets anders) te drinken onder begeleiding van een leuk stukje muziek. Hiervoor is de entree gratis.

Op zondag zal er tussen 13.00 en 17.00u voor de jeugd vanaf 6 tot 12 jaar de mogelijkheid zijn om te proeven van de motorsport door een proefritje te maken op een minimotor. Dit gebeurt onder begeleiding van Jan van Hastenberg en onze medewerkers. 

Het circuit is gelegen aan de Biezendijk in Zijtaart en is door wegbewijzering aangegeven.

Image
Image

MC De Jagers
Biezendijk 23
5465 LD  Zijtaart
 
I: www.mcdejagers.wixsite.com

Kijk ook op Facebook

logo zijtaart.nl