Werkgroep Gedeeld Vervoer

“De werkgroep gedeeld vervoer wil de leefbaarheid en mobiliteit voor de inwoners van ons dorp vergroten d.m.v. duurzaam, betaalbaar elektrisch deelvervoer.” Of in gewoon Zijtaarts: Voor iedereen die interesse heeft, willen we zorgen voor minimaal één (liefst twee) elektrische deelauto’s, die een parkeerplaats krijgen op een centrale plek in ons mooie dorp. Verzekering, onderhoud, schoonmaak en andere belangrijke zaken zijn centraal geregeld. Deze auto’s zijn tegen betaling te reserveren via een app op je mobiele telefoon.

Meedoen en het milieu sparen

Dit kun je zelf ook bedenken: Het delen van een auto levert een heleboel voordelen op. Er verdwijnt blik van de straat, het milieu wordt gespaard, mensen worden bewust dat het ook anders kan, er is financieel voordeel, etc. Wat is nog de meerwaarde van het bezit van een auto, wanneer er een auto staat die je ook kunt gebruiken?

Denken in mogelijkheden

De meeste mensen en partijen die we spreken, staan positief tegenover het initiatief. Waar men eerder misschien nog wat terughoudend was, zien veel mensen nu wel het voordeel en de mogelijkheden. Het tij is echt wel aan het keren. Denken in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden.

Kosten

Het leasen van twee auto’s is bepaald niet gratis. Hiervoor zijn we op zoek naar geld. Of eigenlijk een borgstelling. Want als de auto’s in het dorp goed gebruikt/gedeeld worden, betalen ze zichzelf terug. Maar of dat gaat gebeuren weet niemand. En dus moet er iemand garant staan, mocht het niet goed komen. Positieve reacties vanuit de lokale en provinciale politiek hebben nog niet geresulteerd in een concrete toezegging. 

Draagvlak

Alles staat of valt met draagvlak: Is er in Zijtaart interesse, wordt het gedeeld vervoer straks ook daadwerkelijk gebruikt door de inwoners. We horen graag hoe u over het deelvervoer denkt, waar denkt u het voor in te kunnen zetten, waar past het voor u? 

En mocht u een positief bericht willen sturen, een goed idee hebben, met ons mee willen denken, borg willen staan voor de startkosten of bij welke vorm van interesse dan ook, stuur ons dan gerust een e-mail

 

Image
Image
Werkgroep Gedeeld vervoer

E:  

Marco van den Braak
Marleen Krol
Lea vd Elzen
Harrie vd Linden
Hanneke van Asseldonk