Dorpshuis

Het Dorpshuis maakt deel uit van de Multi Functionele Accommodatie (MFA) ’t Klooster te Zijtaart. Het Dorpshuis biedt een veelzijdig zalencentrum met passende ruimte voor een grote diversiteit aan activiteiten en evenementen, groot en klein. Het is niet alleen dé ontmoetingsplek voor actieve sportieve mensen, groepen en verenigingen, het is ook de plek voor vergaderingen, cursussen, lezingen, presentaties, workshops, repetities, etc.. Doordat het is ondergebracht in het voormalig klooster van Zijtaart biedt het Dorpshuis een unieke uitstraling voor elke organisatie. Meerdere activiteiten kunnen tegelijkertijd georganiseerd worden en er is een team van vrijwilligers actief om u te ondersteunen en van dienst te zijn. Uiteraard is het gebouw voorzien van Wifi. De gezellige barruimte is op doordeweekse dagen open om gewoon gezellig een praatje te maken en een kopje koffie te gebruiken. Ontmoeting is een zeer belangrijk thema in het Dorpshuis: het Dorpshuis presenteert zich graag als “De huiskamer van Zijtaart”.

Barruimte

Hart van het dorpshuis is de barruimte. Via de ingang komen alle bezoekers in deze ruimte. Door de gezellige sfeer verblijven de gebruikers voor en na hun activiteiten in deze barruimte. Daarnaast vinden steeds meer mensen de weg overdag om gewoon een kopje koffie te komen drinken. Ook bezoekers van de nabij gelegen Mariakapel zijn hier welkom. U kunt terecht zonder afspraak, als u met een groep komt is het fijn als u ons tevoren informeert.

Ontmoetingszaal

De ontmoetingszaal is gelegen in een oud deel van het klooster, in een ver verleden was in deze ruimte de meisjesschool gehuisvest. Aan het plafond boven de bar hangt een authentiek wiel dat gebruikt werd in het klooster om wasgoed naar boven te takelen. Naast de bar is een trap uit het klooster opnieuw gebruikt zodat een stukje historie van het klooster bewaard blijft.

De ontmoetingszaal is zeer geschikt voor vergaderingen, kaarten, bridge, etc.. Ook het Eetpunt en de werkgroep ZES maken gebruik van deze zaal. In de zaal hebben gebruikers, indien gewenst, de beschikking over een laptop met beamer en een geluidsinstallatie met twee draadloze microfoons. De aanwezige tafels en stoelen kunnen in diverse opstellingen neergezet worden. De zaal is in totaal 140 m2 groot en wordt per uur verhuurd.

Biljartruimte

In de biljartruimte, die in open verbinding staat met de ontmoetingszaal, staan twee biljarts opgesteld. Beide biljarts worden goed onderhouden en geregeld voorzien van een nieuw laken. Om de stand bij te houden is voor elk biljart een digitaal scorebord met afstandsbediening beschikbaar. 

Vergaderzalen

Het dorpshuis beschikt over twee kleinere vergaderzalen welke voorzien zijn van comfortabele stoelen, keurige tafels, een dressoir en een whiteboard. Beide vergaderzalen zijn naast elkaar gelegen en zowel apart als gecombineerd te gebruiken door de vouwwand die de zalen van elkaar scheidt te openen. De deuren die toegang bieden tot de vergaderzalen zijn originele deuren uit het klooster.
Vergaderzaal 1 is 29 m2, vergaderzaal 2 is 25 m2, samen dus 54 m2.

Evenementenzaal

Direct naast de barruimte is de evenementenzaal gelegen. De zaal heeft deze naam gekregen omdat de zaal bij evenementen samengevoegd kan worden met de gymzaal en/of de barruimte. De vouwwand tussen de gymzaal en de evenementenzaal kan helemaal open, de gymzaal ligt 80 cm lager. Ook de glazen wand tussen de barruimte en de evenementenzaal kan helemaal open. De zaal heeft een oppervlakte van 100 m2, de hoogte van de zaal is ruim 6 meter. 

Podiumzaal

Afgescheiden van de gymzaal met een vouwwand is de podiumzaal 80 cm hoger gelegen dan de gymzaal. De zaal is voorzien van toneelgordijnen. Voor evenementen is er een vaste kabel verbinding met de regiekamer. De zaal heeft een oppervlakte van 70 m2, op de vloer ligt een zogenaamde Sportvloer.

Speelzaal

De speelzaal is feitelijk geen onderdeel van het dorpshuis maar van de school. Echter indien voor evenementen gewenst kan deze zaal samengevoegd worden met de podiumzaal door de vouwwand te openen en op te bergen in een speciale nis.
Aan het plafond in deze zaal is een spanplafond gemonteerd op een beweegbare truss. Hierdoor kan het plafond bij evenementen omhoog worden gehesen, terwijl de kleuters in een niet al te hoge zaal kunnen spelen. Samen met de podiumzaal wordt de beschikbare ruimte 76 m2.

Gymzaal

Geïntegreerd met het Dorpshuis bevindt zich de gymzaal van de school. Het gebruik van de gymzaal door de school is uiteraard de hoofdfunctie. Echter buiten de schooltijden of op tijden dat de school de gymzaal niet nodig heeft, kan deze zaal voor meerdere doeleinden ingezet worden. De zaal is voorzien van meerdere takelpunten ten behoeve van evenementen. Deze gymzaal mag gerust het toonbeeld van het multifunctionele karakter van deze accommodatie genoemd worden.
Image
Image
Stichting Dorpshuis Zijtaart
Pastoor Clercxstraat 50
5465 RJ  Zijtaart

T: (0413) 366 679
E: i
I: www.dorpshuiszijtaart.nl
logo zijtaart.nl