Walter Vergeer Pianostemmer

Rond mijn 12e ontdekte ‘onze’ pianostemmer dat ik een bijzondere gave bezat: het zogenaamde absoluut gehoor. Muziek was al van jongs af aan mijn grote passie en dankzij mijn belangstelling voor techniek was het mechaniek van de piano een extra uitdaging. Zo was beroepskeuze voor mij nooit een probleem en in 1978 begon ik als leerling pianostemmer bij een pianobedrijf. Sinds 1986 werk ik zelfstandig en heb duizenden instrumenten op toon gebracht. Bovendien word ik regelmatig gevraagd voor concertstemmingen in kleine en grote zalen.

Stemmen

Mijn rayon bestrijkt alle plaatsen binnen een straal van 25 kilometer om Veghel. Ik hanteer een vast stemtarief (Brabants gemiddelde), kleine reparaties inbegrepen. Grotere reparaties geschieden in overleg met de klant. Ik maak voor het stemmen geen gebruik van elektronische hulpmiddelen.

Restauratie

Restauratie Een versleten oude piano met nog een goede zangbodem en een gaaf stemblok is heel goed te restaureren. Het komt vaak neer op een revisie van het mechaniek en het spelingvrij maken van het klavier. M.a.w. het optimaliseren van alle bewegende delen. Let wel, alles is handwerk, dus tijdrovend. De kosten moeten wat mij betreft niet boven de baten gaan.

In- en verkoop

Een mooie piano heeft geen kleur, want het enige dat telt is de klankkleur en het touché. Regelmatig komt een gebruikte piano op mijn pad, die na een vakkundige opknapbeurt naar een nieuwe muziekliefhebber mag. Met 5 jaar garantie en gratis thuisbezorgd.

Muzikant

De piano is voor mij verweven met het leven en ik kan het spelen niet laten. Ik studeer bijna dagelijks op wat oude meesters opschreven. Als kind Boogie-woogiede ik er flink op los. Tegenwoordig boeien de mooie harmonieën in de Jazz me enorm. Regelmatig begeleid ik solisten en speel contrabas voor de hobby.

Pianovervoer

In overleg vervoer ik piano’s door het hele land, maar uitsluitend gelijkvloers.
Image
Image

Walter Vergeer Pianostemmer
Logtenburg 12
5465 LA Zijtaart

T: (06) 539 47 706
E:   
I: www.pianostemmervergeer.nl 

logo zijtaart.nl