Zijtaarts Keezen kampioenschap 2024

Zijtaarts_kampioenschap_Keezen_2024
Categorie
Wedstrijd
Datum
vrijdag 19 april 2024 19:00 - 23:00
Locatie
Dorpshuis

Zijtaarts Keezen kampioenschap

Op vrijdag 19 april is het Zijtaarts Keezen kampioenschap in het Dorpshuis in Zijtaart.
We beginnen deze avond om 19:00 uur en spelen 5 rondes, team bestaat uit 2 personen.
De deelnemers voorwaarden zijn; beide leden zijn of één van de twee komen uit Zijtaart of hebben daar ooit gewoond. Er kunnen 64 teams deelnemen Vol=Vol. In uitzonderlijke gevallen (speciale binding met Zijtaart) heeft het bestuur besloten óók teams, die niet precies aan de voorwaarden voldoen, toch toe te laten aan het Zijtaarts Kampioenschap. Aanvragen worden door het bestuur beoordeeld en vervolgens wordt beslist of het team toe gelaten kan worden.

Het inschrijfgeld is € 10,00 per koppel, dit graag van te voren te betalen bij Twan van de Meerakker of op de buurtkeezavond of voor aanvang van het Zijtaarts Kampioenschap. Graag in een gesloten enveloppe met je teamnaam erop.

Wat is keezen?
Keezen kan worden omschreven als een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Keezen heeft een hoog 'pestgehalte' en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk met alle pionnen in je eigen thuisvak (het honk) te komen en te voorkomen dat je tegenstander dit eerder voor elkaar krijgt. De speler die dit het eerst bereikt, heeft gewonnen.

Keezen kan met 2 tot 8 spelers worden gespeeld. Afhankelijk van het aantal spelers is een speciaal spelbord nodig met een groot aantal aaneengesloten ronde vakjes en per speler 4 gekleurde startvakjes, 1 gekleurde startpositie en 4 gekleurde thuisvakjes (het honk). 

Spelregels
Benieuwd naar de spelregels, deze zijn hier te vinden op de website. 

Inschrijven voor het Zijtaarts Kampioenschap
Schrijf je in door rechtsboven op de groene knop "Schrijf je hier in" te klikken

 
 
 
logo zijtaart.nl