Zijtaart ruimt op: zwerfafval en hard plastic - Cleanup Day

2024_Zijtaart_ruimt_op_zwerfafval_en_hard_plastic
Categorie
Activiteit
Datum
zaterdag 21 september 2024 09:00 - 17:00
Locatie
Kerkplein

Op zaterdag 21 september 2042 vindt de World Clean Up Day weer plaats. Ook in Zijtaart. Behalve het opruimen van zwerfafval, bieden we u dit jaar de mogelijkheid om gratis uw harde kunststoffen in te leveren. Daarvoor staat er die dag van 9.00 uur tot 12.30 uur een container op het kerkplein .

Onder harde kunststoffen worden verstaan: tuinmeubelen, kunststof bloempotten, glijbanen, speelhuisjes, oude kunststof zandbakken enz. Dus eigenlijk alle kunststoffen die in je tuin staan. Pas op: geen schrootjes of pvc leidingen! De container gaat daarna naar de Plastic Recycling Company in Schijndel waar al het verzamelde materiaal 100% gerecycled gaat worden en grondstof wordt voor een nieuw product. Zo dragen de inwoners van Zijtaart bij aan het recyclen en is de cirkel weer rond.

En uiteraard gaan we ook dit jaar weer aan de slag met het verzamelen van zwerfafval in Zijtaart en omgeving. Kom samen verzamelen met je buurt, familie, gezin of vrienden en vriendinnen. Verzet je wekelijkse wandeling naar zaterdag en pik onderweg het zwerfafval op met je wandelclub. Kortom, kom in actie. We hebben mooi weer besteld en de rest wordt ook voor je geregeld. Dus wil je mee komen helpen en/of heb je nog hard kunststof liggen, zet de 21ste dan vast in je agenda.

 
 
logo zijtaart.nl