Volledig programma: Zijtaart Viert Feest

2022-05-26_Zijtaart_biedt_meer_en_viert_150_jarig_bestaan_op_vaderdag
Categorie
Jubileum
Datum
zaterdag 18 juni 2022 - zondag 19 juni 2022

De Zijtaartse Ondernemers Vereniging slaat een nieuwe weg in met Zijtaart Biedt Meer en gaat een samenwerking aan met het 150 jarige bestaan van parochie Zijtaart. Voor deze gelegenheid hebben zij een nieuw programma opgesteld om het te vieren zoals we dat alleen in Zijtaart kunnen en kennen.

Programma zaterdag 18 juni

Op zaterdag beginnen we om 13:00 met de opening van het kunstwerk gemaakt door de Leerlingen van Basisschool Edith Stein, aansluitend zal de opening van de fototentoonstelling in de Lambertuskerk plaatsvinden, In deze tentoonstelling worden meer dan 200 foto’s van historisch Zijtaart vertoond. 

Rondom deze tentoonstelling gaat de fanfare op het kerkplein de invulling verzorgen. Zo zijn er o.a. optredens van het jeugd opleidingsorkest en de majorettes. Verder neemt Jong Nederland het abseilen vanaf de kerktoren voor zijn rekening en wordt op het Edith Stein Plein het startschot gelost voor de verschillende races voor jeugd en volwassenen van “Streetrace”.

Na de races zal om 17:30 de prijsuitreiking plaatsvinden op het kerkplein. Dit zal vervolgens gevierd worden d.m.v. een schuimparty georganiseerd door Carnavalsvereniging de Reigers. Verder verzorgt de rijvereniging ritjes met huifkarren en is er de mogelijkheid om pony te rijden, dit wordt gratis aangeboden door Ruitersport Zijtaart. Het programma op zaterdag zal duren tot 21:00.

Programma zondag 19 juni

We beginnen zondag met de openluchtmis, Pater Charles gaat om 10.00 uur met drie koren de mis doen op het dorpsplein. Na de mis zegent Pater Charles de oldtimers en tractoren. Maar natuurlijk mogen de deelnemers met oldtimer brommers of solexen hun voertuigen ook laten zegenen. De Oldtimer Rit en de zegening wordt verzorgd door de Zijtaartse Oldtimer Vrienden. Na de zegening is op het kerkplein een brunch voor alle aanwezigen, deze wordt aangeboden door de Zijtaartse Ondernemers Vereniging. Hiervoor wordt vriendelijk verzocht jezelf aan te melden i.v.m. inschatting van het aantal deelnemers. Je kunt jezelf opgeven bij Eethuis de Reiger of bij Café zaal Kleijngeld.

Wanneer we met zijn allen van de brunch hebben kunnen genieten, zal de middag in het teken staan van feest en muziek. We openen met jonge talenten achter de draaitafel, tussendoor klinken de vrolijke klanken van de Boemelaars en vervolgens hebben we de twee hoofdacts op het programma staan met niemand minder dan Gijs Schellekens en Rick ter Meer! Deze twee Brabantse zangers weten hoe ze een feestje moeten bouwen en staan garant voor meezingers en gezelligheid.

Jong Nederland staat tijdens deze muzikale middag, net als de dag ervoor, klaar om het abseilen vanaf de kerktoren te verzorgen en daarnaast is er ook de mogelijkheid voor de jonge kunstenaars onder ons om een auto te “pimpen” onder begeleiding van de Zijtaartse Oldtimer Vrienden.

Rond 17:30 zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de loterij. Deze loterij wordt aangeboden door de leden van de Zijtaartse Ondernemers Vereniging, loten worden verstrekt door deelnemende ondernemers vanaf 1 maand voorafgaand. Natuurlijk zijn de loten ook te koop bij verschillende ondernemers in Zijtaart. Na de prijsuitreiking kunnen we met zijn alle doorfeesten op het plein en bij de lokale horeca.

Met dit programma beloven het twee gezellige feestelijke dagen te worden voor heel Zijtaart. Daarom is iedereen van harte welkom om het mee te vieren.

Het hele feestweekend zal in het teken staan van 150 jaar parochie Zijtaart. Daarom heeft de Zijtaartse Ondernemers Vereniging dit jaar gekozen voor een andere opzet van Zijtaart Biedt Meer om dit met heel ons dorp en jou te kunnen vieren.

Tot ziens op zaterdag 18 en/of zondag 19 juni in Zijtaart.

 

Programma 150 jaar Zijtaart viert feest

 
 
logo zijtaart.nl