Themabijeenkomst 'Toekomstig wonen begint nu'

2022-10-13_Themabijeenkomst_toekomstig_wonen_begint_nu_Zijtaart
Categorie
Bijeenkomst
Datum
woensdag 19 oktober 2022 14:00 - 16:30
Locatie
Dorpshuis

Het is algemeen bekend dat wij in Brabant, ook in onze dorpen, in een rap tempo vergrijzen. Er komen steeds meer 65+ers bij. Dat zal de komende 20 jaar nog veel harder gaan, ook in Zijtaart.

Dan is het goed om samen na te denken wat wij belangrijk vinden om goed oud te worden in ons dorp. En hoe willen we dan wonen? Veel senioren willen in hun huidige woning blijven wonen en het is ook het beleid van de overheid dat we steeds langer gewoon thuis blijven wonen. Maar is die woning daarvoor geschikt, of eenvoudig geschikter te maken? Of is verhuizen toch slimmer?

Ook zal er ooit meer zorg nodig zijn, maar hoe doen we dat als er steeds minder zorgmedewerkers en mantelzorgers beschikbaar zijn? Wat kunnen we dan voor elkaar betekenen? En missen we dan nog iets in onze dorpen?

Daarover gaan we graag met elkaar in gesprek op de bijeenkomst van 19 oktober. Els van Daal van KBO-Brabant zal die middag meer over dit onderwerp vertellen, met de boodschap dat het belangrijk is om tijdig over al dit soort zaken na te denken om daarmee zo lang mogelijk de regie over het eigen leven te houden.

De titel van de bijeenkomst is dan ook: toekomstig wonen begint nu!

Kom op 19 oktober naar het Dorpshuis in Zijtaart. Deze themabijeenkomst begint om 14.00 uur en zal uiterlijk om 16.30 uur afgelopen zijn.

 

 
 
logo zijtaart.nl