Themabijeenkomst “digitale criminaliteit”

2023-05-24_Actief_50_Themabijeenkomst_Digitale_criminaliteit_Zijtaart
Categorie
Bijeenkomst
Date
donderdag 1 juni 2023 19:00
Locatie
Dorpshuis

BABBELTRUCS, INTERNETFRAUDE, TRAP ER NIET IN!

Verbreek de verbinding als iemand belt die zich voordoet als medewerker van de bank. Gooi de e-mails weg, waarin staat dat uw computerbeveiliging onvoldoende is of dat u met één muisklik de erfenis van een onbekende miljonair ontvangt. En maak vooral geen geld over als uw dochter of uw kleinzoon per sms of whatsapp om geld vragen. Fraude met de pinpas, de mobiele telefoon, of via de computer (cybercrime) komt in heel Nederland voor, dus ook in Zijtaart. En vaker dan u denkt! De gemeente wil dat oudere inwoners goed voorbereid zijn op digitale criminaliteit. Daarom organiseert de gemeente samen met Actief 50+ Zijtaart een informatiebijeenkomst voor alle Zijtaartse 50-plussers.

Op basis van waargebeurde verhalen wordt door de digitale wijkagent duidelijk gemaakt hoe cybercriminelen werken en hoe u kunt voorkomen dat u erin trapt. Er zullen praktische tips worden gegeven waarmee u voorkomt dat u slachtoffer wordt van oplichting.

De informatiemiddag is op vrije inloop, u hoeft zich dus niet aan te melden.

Aan het bezoeken van deze informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden en zowel leden als niet leden zijn van harte welkom op een van deze bijeenkomsten. Om ieder de kans te geven is er een middag en een avondbijeenkomst.

 
 
logo zijtaart.nl