Roeiclinic De Meierij

2023-01-19_Twan_van_de_Meerakker_en_Roeivereniging_De_Meierij_Zijtaart
Categorie
Activiteit
Date
zondag 19 maart 2023 10:00
Locatie
Passeerhaven Zuid-Willemsvaart

Als je al kunt roeien, kun je je aanmelden om te komen voorroeien. Je laat dan zien welk roeiniveau je in de praktijk beheerst. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Voorroeien kan op afspraak, in principe op alle data dat er een clinic of basiscursus wordt georganiseerd. Andere data zijn mogelijk, in overleg.
Clinics
Een clinic wordt op zaterdag- of zondagochtend gehouden van 10.00 tot 13.00 uur. Er zal wat uitleg gegeven worden over veiligheid op het water, de belangrijkste roeicommando’s en hoe de boten in het water te leggen en in te stappen. Daarna gaan we roeien, met natuurlijk een ervaren roeier aan boord. We sluiten af bij de Wittern om weer op te warmen en na te praten. De kosten bedragen 25 euro per persoon. De clinics worden georganiseerd op 11, 12, 18 en 19 maart. Andere data zijn mogelijk, in overleg.
Basiscursus
We gaan basiscursussen roeien aanbieden. Na het afronden van de basiscursus heb je een voldoende hoog niveau om zelfstandig, met een ploeg, veilig te gaan roeien in C-klasse boten of Wherry’s. De basiscursus omvat zowel het roeien als het sturen. De basiscursus bestaat uit 10 lessen in een tijdspanne van 5 weken. Op een woensdag- of donderdagavond wordt er een uur geroeid en op zaterdag- of zondagochtend wordt er een les van twee uur gegeven, waarvan een uur in de boot en een uur op de wal. Er wordt dus in totaal 15 uur les gegeven. De cursus wordt afgesloten met een examen. De kosten bedragen 100 euro per persoon.
Basiscursus #1: elke woensdagavond en zaterdagochtend tussen zaterdag 1 april en zaterdag 6 mei.
Basiscursus #2: elke donderdagavond en zondagochtend tussen zondag 2 april en zondag 7 mei.
Inschrijven roeiactiviteiten
Wil je je inschrijven voor een roeiactiviteit, dan kun je een e-mail sturen.

 
 
logo zijtaart.nl