Paddenstoelenwandeling jeugdnatuurvereniging

2023-10-10_Paddenstoelenwandeling_Zijtaartse_jeugdnatuurvereniging
Categorie
Activiteit
Datum
zondag 15 oktober 2023 08:30 - 12:00
Locatie
café De Boswachter, Gemertsedijk 10 in Erp

De herfst is weer begonnen! En met het vochtige en soms warme weer komen er weer verschillende paddenstoelen uit de grond.

Om te bekijken welke paddenstoelen er nu in het bos zijn, gaan we op zondag 15 oktober zelf maar eens kijken. We sluiten aan bij de paddenstoelen excursie die IVN Veghel organiseert. Door middel van een speurtocht met informatiebordjes op de route en de IVN post waar uitleg gegeven wordt door de natuurgidsen, gaan we heel veel te weten komen van alle verschillende soorten paddenstoelen die er op dat moment zijn.

We vertrekken om 8.30 uur met de auto naar ‘t Hurkske. Opgeven kan bij Ton via Whatsapp. Ouders zijn ook welkom om mee te gaan.

 

Het Hurkske

Het Hurkske, van oorsprong vooral een heidegebied, is een ca. 170 ha. groot bosgebied tussen Erp en Gemert, dat omringd wordt door agrarisch gebied. Het bestaat uit naaldbos en gemengd bos. Erin gelegen is het Rauwven, een prachtig ven met enigszins kalkrijk water. In het ven en zijn directe omgeving komt een mooi palet aan amfibieën- als plantensoorten voor. Op de oevers groeit er het zeldzame moerashertshooi en op kale, zonbeschenen plekjes kan men de levendbarende hagedis tegenkomen.

 
 
logo zijtaart.nl