Open Monumentendagen

stichting-dorpshuis-zijtaart
Categorie
Open dag
Date
zaterdag 10 september 2022 11:00 - 16:00
Locatie
Dorpshuis

De 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid.

Tijdens Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.
 

Om het feestjaar 150 jaar Zijtaart nog een extra tintje te geven is het Klooster open met de monumenten dagen. U kunt dan eens rondwandelen door het hele gebouw en ook nog eens een kijkje nemen in de oude kapel.

Tevens kunt u ook nog de tentoonstelling zien over de parochie Zijtaart zoals die in het weekend van 18 en 19 juni te zien was in de Lambertuskerk.  Ook is er dan de mogelijkheid om het boek te bestellen en ligt er een inkijk exemplaar bij de bar.

- Monument en activiteit  MFA het Klooster, fototentoonstelling 150 jaar Parochie Zijtaart

- Datum  10 en 11 september

- Tijdstip van openstelling  11.00-16.00 uur

- Eventuele opmerkingen Consumpties tegen betaling.

 
 
logo zijtaart.nl