Onderonsje Thomashuis

Thomashuis_Erp
Categorie
Bijeenkomst
Datum
maandag 14 maart 2022 10:00 - 11:00
Locatie
Dorpshuis

Tijdens dit onderonsje zal Cisca Dijkgraaf, een van de beheerders van het Thomashuis aan de rand van ons dorp richting Keldonk, komen vertellen wat er zoal gebeurt in en rond dat Thomashuis.

Een Thomashuis is een liefdevol thuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Thomashuizen zijn ontstaan vanuit de zoektocht van een vader naar een woonplek voor zijn zoon Thomas. Hij zocht een plek waar Thomas zichzelf kon zijn en echt gezien werd. Die zoektocht is uitgegroeid tot een landelijk netwerk van huizen waar mensen als Thomas zich veilig en geliefd voelen en met deskundige zorg omringd worden. Elk mens mag zijn wie hij of zij is en elk leven is de moeite waard om geleefd te worden. Daarom wordt de zorg in een Thomashuis aangepast aan de bewoner en niet andersom. Mensen met een verstandelijke beperking moeten niet integreren in de zorgwereld, maar de zorgwereld moet integreren in de gewone wereld.

Met ‘persoonlijk, veilig en warm’ als kernwaarden zorgen de zorgondernemers van elk huis ervoor dat de mensen die bij hen wonen in het Thomashuis een echt thuis vinden. Elk mens is verschillend en verdient een benadering die past bij zijn of haar behoeften en verwachtingen. Daarom is elk Thomashuis verschillend, maar onmiskenbaar een Thomashuis. Een Thomashuis staat midden in de samenleving. Een Thomashuis is een goede, leuke en verrassende buur. Er wordt actief verbinding met de omgeving gezocht. Bewoners van een Thomashuis nemen waar mogelijk deel aan het dagelijks leven in de buurt, en omgekeerd kan de buurt ook deelnemen aan het leven in het Thomashuis. Hierdoor zijn een Thomashuis en de bewoners een onderdeel van de lokale samenleving en telt iedereen mee.

Het onderonsje is gratis toegankelijk.

 
 
logo zijtaart.nl