Onderonsje met VR bril over dementie

2023-05-08_Onderonsje_dementiebril_Actief_50_Zijtaart
Categorie
Activiteit
Datum
maandag 8 mei 2023 13:00 - 15:30
Locatie
Bibliotheek Veghel

Dit keer hebben we een zeer speciaal Onderonsje: U kunt dan een VR-Bril op krijgen waarmee U kunt ervaren wat het is om dementie te hebben. Wanneer je naaste of iemand anders in je omgeving dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe die de wereld beleeft. Wat gaat er om in het hoofd? Met de Dementiebril kun je dit zelf ervaren. De bril geeft je een kijkje in de belevingswereld van een persoon met dementie.

De dementiebril toont je een korte film die je bekijkt via een Virtual Reality-bril. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Voor een klein kwartier ben jíj degene die dementie heeft. Je ziet tegen welke problemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties zoals koffiezetten. Ook ervaar je hoe anderen op jou reageren. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie.

Omdat de capaciteit beperkt is (max 4 personen per uur) en dat 3 keer voor in totaal 12 personen, moet U zich hiervoor aanmelden bij Marjo Vissers persoonlijk of mail ( ) of telefoon (06 22429809). Bij meer belangstelling zullen we een extra dag gaan reserveren.

Wanneer:           Maandag 8 mei om 13:00u; 14:00u of 15:00u telkens 4 personen per uur
Waar:                 Bibliotheek Veghel, Markt 1, 5461 JJ  Veghel

 
 
logo zijtaart.nl