Alternatieve optocht door Reigerland

2022-02-26_Alternatieve_carnavalsoptocht_route_door_Zijtaart
Categorie
Evenementen
Datum
zaterdag 26 februari 2022 11:00 - 15:00
Locatie
Plein naast de Kerk

De buitenspelletjesdag gaat door!

Om 11 uur trappen we carnaval met zijn allen af op het kerkplein, waar de dansmariekes hun showdans aan heel Zijtaart willen laten zien; de dansmariekes hebben afgelopen jaar hard geoefend en het zou erg jammer zijn als niemand van de dans kan genieten. Dus iedereen is om 11 uur welkom op het kerkplein.
Nadat de dansmariekes hebben gedanst kunnen alle kinderen een spelkaart halen bij iemand van de optochtcommissie. Zij zullen herkenbaar zijn aan de blauwe jassen en zijn ook op het dorpsplein aanwezig. Als je later bent, kun je altijd een spelkaart halen bij het spel van de optochtcommissie; Keslaerstraat 22.
Op de spelkaart zijn alle locaties van de spelletjes zichtbaar en de spelletjes hoeven niet in een bepaalde volgorde gedaan te worden; alles mag kris kras door elkaar.
Er hebben zich 14 enthousiaste deelnemers aangemeld om een superleuk, door hen zelf bedacht spel te organiseren. De spelen zijn voor jong en oud. Voor alle Reigers (jong en oud) is het sowieso de moeite waard om een rondje Zijtaart te lopen; er is genoeg te zien en te beleven!
Achter op de spelkaart kun je scores verzamelen, waaruit we uiteindelijk per leeftijdscategorie een winnaar zullen krijgen; deze winnaars worden op een later moment nog in het zonnetje gezet.
Niet bij ieder spel zijn tijden / punten te verdienen, maar meedoen is sowieso belangrijker dan winnen; net als bij de gewone optocht.
Tot slot willen we iedereen in Reigerland vragen om zijn / haar huis te versieren, zodat ons mooie Reigerland er sowieso weer feestelijk uit ziet!!!

Met carnavalsgroet,
de optochtcommissie

 
 
logo zijtaart.nl