Buurtvereniging Achterst Seitert

Zijtaart is een nieuwe buurtvereniging rijker, maar dan wel eentje die direct al 50 jaar oud is. Op 6 februari 2024 is tijdens de jaarvergadering van Buurtvereniging Hoolstraat - Leinserondweg - Pater Vervoorstraat de naam omgetoverd in Buurtvereniging Achterst Seitert. Een nieuwe naam voor een oude buurt die al vijftig jaar actief met elkaar verbonden is. Als start van het jubileumjaar hebben alle buurtbewoners een prachtige vlag met de nieuwe naam en het nieuwe logo ontvangen!

Alle buurtbewoners konden een naam voor de buurtvereniging insturen waarna iedereen zijn voorkeur kon aangeven. Uit de inzendingen bleek al snel dat een historische naam de voorkeur had. De naam ‘Achterst Seitert’ kreeg de meeste stemmen en is ingestuurd door Johanna van Boxmeer.

Voordat in 1872 werd begonnen met de bouw van de Lambertuskerk bestonden er rondom deze plek 4 gehuchten: Doornhoek, De Biezen, Zondveld en Seitert. Het gehucht Seitert lag het dichts bij de nieuwe parochiekerk en bestond uit 2 hoeven Klein Seitert (nu Leinserondweg 20) en Groot Seitert (nu Leinserondweg 22 en 23). In 1967 werden door de gemeente Veghel diverse straatnamen veranderd. Achterst Seitert kreeg toen de naam Leinserondweg, het hart van onze huidige buurtvereniging. De naam Achterst Seitert wordt met het 50 jarig bestaan van onze buurtvereniging weer in ere hersteld.

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. In dit nieuwe logo, ontworpen door Gerard van Zutphen, zijn de drie straten van de buurtvereniging arm in arm met elkaar verbonden. Dit kenmerkt de verbondenheid, gezelligheid en samenwerking die we in onze buurtvereniging kennen.

Image

Buurtvereniging Achterst Seitert

 

logo zijtaart.nl