ELV Installatietechniek

Erick van der Linden installatietechniek staat voor kwaliteit en vakmanschap voor al uw werkzaamheden op het gebied van centrale verwarming.

Nieuwe verwarmingsinstallatie

Met de huidige energieprijzen en de wetenschap dat de energietransitie in volle gang is kan het voor u heel lastig zijn een keuze te maken voor een nieuwe verwarmingsinstallatie: kiest u voor een conventionele cv ketel op aardgas, een hybride (warmtepomp en gas), een elektrische (accumulatie of infrarood), alleen een warmtepomp (lucht, water of aardwarmte), een pellet- of houtkachel kortom een moeilijke keuze waarbij u aan de toekomst en uw portemonnee moet denken. Ik help u graag bij het maken van een keuze en licht zowel de mogelijkheden als de voor- en nadelen aan u uit.

Cv ketel onderhouden

Cv-ketel onderhoud wordt door veel mensen vaak vergeten of onderaan op het to-dolijstje neergezet. U staat er op dat moment echter niet bij stil dat de cv-ketel (of verwarmingsketel) één van de belangrijkste factoren in uw huishouden is. De cv-ketel zorgt er immers voor dat u op ieder gewenst moment van de dag een aangename temperatuur en warm water in huis heeft. Om er zeker van te zijn dat uw cv-ketel optimaal blijft functioneren, is periodiek cv-ketel onderhoud een vereiste.

Als deskundige neem ik graag het onderhoud van uw cv-ketel uit handen. Ik ben uw specialist bij storingen, onderhoud en het vervangen van uw cv-ketel.

Cv-ketel goed inregelen

Bij een cv-ketel is het ook belangrijk om hem goed in te regelen. Een hr-ketel werkt bijvoorbeeld het zuinigst als de watertemperatuur niet te hoog is en haalt zijn hoge rendement alleen als de temperatuur van het retourwater niet hoger is dan 55 graden. Een installateur kan de nieuwe ketel op de fabrieksinstellingen laten staan, echter er is veel besparing te behalen door deze af te stemmen op uw woonsituatie en wensen. ELV installatietechniek kan uw toestel juist afstellen waardoor u flink bespaart op uw energierekening.

Radiatoren waterzijdig inregelen

Het instellen van de radiatoren heet 'waterzijdig inregelen'. Hierna stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid warm water die nodig is om de ruimte goed te verwarmen. Een betere doorstroming van het water in de radiatoren verbetert de warmteafgifte. Ook de warmteverdeling tussen de radiatoren wordt beter. Bij een slechte verdeling zijn bepaalde kamers te warm of te koud vergeleken met de rest van je huis. Waterzijdig inregelen van de cv-ketel verhoogt het comfort in je huis. Het kan ook je energiegebruik met 5% tot soms wel 15% verlagen.

Thermostaatkranen installeren of inregelen

80% van de Nederlandse gezinnen hebben centrale verwarming met radiatoren. Veel installaties zijn echter niet optimaal ingesteld waardoor sommige radiatoren onnodige warmte afgeven in kamers die nauwelijks gebruikt worden. Met een thermostaatkraan die rechtstreeks verbonden is met je radiator kan je elke kamer perfect afstellen en spaar je heel wat geld uit! In combinatie met het waterzijdig inregelen kan uw besparing oplopen tot 30%.
Image
Image

ELV Installatietechniek
Krijtenburg 8
5465 PL  Zijtaart

T: (0413) 300 342
E:   
I: www.elvinstallatietechniek.nl

                 

logo zijtaart.nl