Veghel HartSave

In 2006 is Veghel HartSave (VHS) opgericht door Klaas Haan. Klaas kwam na 9 jaar als vicevoorzitter uit de landelijke organisatie Nederlandse Organisatie EHBO-Docenten (NODE) en was o.a. mede verantwoordelijk voor het bijscholen van EHBO-docenten. In die periode heeft hij ook als speciale afgevaardigde van Het Oranje Kruis de bijscholing voor Artsen en instructeurs op Aruba, Bonaire en Curaçao verzorgd. Daardoor had hij vele contacten met diverse AED-leveranciers. Nadat Klaas zijn bestuursfunctie neerlegde heeft zich daarna het plan ontwikkelt om in zijn woonplaats Veghel (nu Meierijstad) Veghel HartSave op te richten om zo ook iets voor de gemeenschap te betekenen. De eerste AED in de gemeente Veghel is dan ook geplaatst in 2006.

In 2016 is het 10-jarig jubileum van Veghel HartSave. In deze tien jaar ging het aantal AED’s in de gemeente Veghel van nul naar ruim zeventig en is er een professionele organisatie neergezet. Het mooiste cadeau voor het jubileumjaar is dat de gemeente Veghel een subsidie verstrekte. Waardoor Veghel HartSave 12 AED’s bij alle dorps- en wijkraden heeft kunnen aanbieden. Het voordeel hiervan is dat de zes minuten zone behoorlijk kon worden uitgebreid.

Onze doelstelling

Wij willen koste wat het kost Veghel en omstreken Hartveilig maken, dat houdt in dat wij zoveel mogelijk AED’s proberen te plaatsen en te onderhouden.

Kijk hier voor de adressen van alle AED's in en om Zijtaart
Kijk hier op de digitale plattegrond van alle AED's in Meierijstad
Image
Image
Stichting Veghel HartSave
IJsselstraat 38
5463 NL  Veghel

M: (06) 319 48 129
E:
I: www.veghelhartsave.nl 

Kijk ook op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube
logo zijtaart.nl