Koningsdag

Met Koningsdag werden traditiegetrouw altijd spelletjes gespeeld in het Dorpshuis. De laatste jaren is dit door corona noodgedwongen anders gegaan, maar wel heel leuk geweest. In 2020 werd Woningsdag georganiseerd, waarbij alle deelnemende kinderen stoepkrijt aangeboden kregen en zelf creatief aan de slag mochten gaan om hun huis en tuin zo leuk mogelijk te versieren.Het resultaat werd gefilmd met een drone en werden prijzen uitgereikt aan de drie beste resultaten. 

In 2021 waren er activiteiten in de buitenlucht, die de kinderen met hun ouders konden uitvoeren aan de hand van een routekaart en QR-codes op bepaalde plekken in het dorp. Dit werd vooraf aangekondigd door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zelf! Wanneer de QR-codes gefilmd werden, werd een YouTube filmpje getoond waarop onze Koninklijke Hoogheid en Hare Majesteit uitleg gaven over de te verwachten activiteit. Zo moest het meest koninklijke huis gefotografeerd worden, was er een stokpaardjesrace en mocht er gedanst worden. Het koninklijk paar reed tijdens Koningsdag ook rond door Zijtaart in een prachtige koets, waarbij de kinderen zo koninklijk mogelijk moesten wuiven op het moment dat zij de koets tegenkwamen.

In 2022 was er een vossenjacht en uiteraard de traditionele versierde fietsen optocht.

In 2023 waren er op het dorpsplein levensgrote spellen als twister, Keezen en Mikado, optredens, een vrijmarkt en een optocht van versierde fietsen onder begeleiding van onze fanfare en majorettes. Daarnaast was er het officiële startschot van de Zijtaartse Deelauto. De dag werd afgesloten met een workshop emmertrommelen van Beat it muziekeducatie.

Image
Image
Werkgroep Koningsdag
Evenementen Groep Zijtaart

Stan van Hoof
Twan van de Meerakker
Janneke van de Ven – Verbrugge
Hanneke van Asseldonk

Kijk ook op Facebook
logo zijtaart.nl