Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.
Home

Contact| Disclaimer

 

 

 

Bar

Hart van het  dorpshuis is de bar ruimte. Via de ingang komen alle bezoekers in deze zaal. Voor en na activiteiten komen gebruikers van het dorpshuis h gezellige sfeer. Daarnaast vinden steeds meer mensen de weg overdag om gewoon een kopje koffie te komen drinken. Ook bezoekers van de nabij gelegen Mariakapel zijn hier welkom. U kunt terecht zonder afspraak, als u met een groep komt is het fijn als u ons tevoren even telefonisch informeert.

Centraal punt in deze ruimte is de ruime bar, uitgerust met een tap installatie en koelkasten om uw drankje lekker fris te houden. U kunt plaats nemen aan de bar op een van de design krukken of u als u liever plaats neemt aan een tafel met stoel dan is dit mogelijk met onze comfortabele stoelen.  De ruimte is feitelijk de verbinding tussen de ‘oud’bouw en de nieuwbouw. Om dit  te accentueren is veel glas gebruikt bij de bouw van deze ruimte. Bij de bar ziet u de oude kloostermuur, daartegenover de met lei afgewerkte gevel van het nieuwe deel.

Ontmoetingszaal

De ontmoetingszaal is zeer geschikt voor vergaderingen,kaarten, bridge  e.d. Ook het eetpunt maakt gebruik van deze zaal.

In de zaal hebben gebruikers, indien gewenst, de beschikking over een lap-top met beamer, een geluid installatie met twee microfoons

De bar is uitgerust met een royaal werkblad, een koeling voor drank en er kan gebruik worden gemaakt van de vaste tap installatie. De aanwezige tafels en stoelen kunnen in diverse opstellingen neergezet worden.

De ontmoetingszaal is gelegen in een oud deel van het klooster, in een ver verleden was in deze ruimte de meisjesschool gehuisvest.

Aan het plafond boven de bar hangt een autenthiek wiel dat gebruikt werd in het klooster om was goed naar boven te takelen. Naast de bar is een trap uit het klooster opnieuw gebruikt zodat een stukje historie van het klooster bewaart blijft.

Op de vloer ligt voor een deel marmoleum en in een ander deel tapijttegels. De zaal is in totaal 140 m2 groot en wordt per uur verhuurd.

 

Biljartzaal

In de biljart ruimte, die in open verbinding staat met de ontmoetinsgszaal staan twee biljarts opgesteld.  

Beide biljarts zijn bij de verhuizing naar het klooster door Eureka biljarts helemaal nagekeken en voorzien van een nieuw laken.

Om de stand bij te houden is voor elk biljart een digitaal score bord met afstandbediening beschikbaar. In tegenstelling tot de ontmoetingszaal is in deze zaal een verlaagd plafond. Ook in deze zaal liggen tapijt tegels.

 

Vergaderzaal

Het dorpshuis beschikt over twee vergaderzalen welke per dagdeel worden verhuurd. Beide zalen zijn voorzien van comfortabele stoelen, keurige tafels een dressoir en een withe board.

Beide vergaderzalen zijn naast elkaar gelegen en zowel apart als gecombineerd te gebruiken door de vouwwand die de zalen van elkaar scheidt te openen. De deuren die toegang bieden tot de vergaderzalen zijn originele deuren uit het klooster. De wanden zijn strak afgewerkt, in het systeem plafond is TL verlichting gemonteerd.

Vergaderzaal 1 is 29 m2, vergaderzaal 2 is 25 m2, samen dus  54 m2.

In beide zalen staan tafels met een afmeting van 1,60m bij  0,80 m en een hoogte van 73 cm. Van de comfortabele massief beuken stoelen is zowel de rugleuning als de zitting bekleed. Op de vloer liggen tapijttegels.

De zalen zijn bij uitstek geschikt voor vergaderingen van bv een bestuur, cursussen en andere overleg bijeenkomsten.

Evenementenzaal

Direct naast de bar ruimte is de evenementen zaal gelegen. De zaal heeft deze naam gekregen omdat de zaal bij evenementen samengevoegd kan worden met de gymzaal en/of de bar ruimte. De vouwwand tussen de gymzaal en de evenementenzaal kan helemaal open, de gymzaal ligt 80 cm lager. Ook de glazen wand tussen de bar ruimte en de evenementenzaal kan helemaal open. De zaal heeft een oppervlakte van 100 vierkante meter, de hoogte van de zaal is ruim 6 meter.

Op de vloer in deze zaal ligt marmoleum waardoor deze ondermeer geschikt is voor oefenavonden van de dansmariekes en majoretten. Ook koren en muziek groepen maken graag gebruik van deze zaal.

Gebruikers hebben de beschikking over een aantal tafels en stoelen. Deze stoelen zijn koppelbaar zodat zij bij grotere evenementen gebruikt kunnen worden voor het publiek.

De wanden zijn afgewerkt met akoestisch materiaal, de ramen geven een uitzicht op de tuin achter het klooster

Podiumzaal

Afgescheiden van de gymzaal met een vouwwand is de podium zaal 80 cm hoger gelegen dan de gymzaal. De zaal is voor voorzien van toneel gordijnen, de wanden zijn afgewerkt met akoestisch materiaal. De zaal heeft diverse gebruiksmogelijkheden, er zijn stoelen en tafels beschikbaar die in verschillende opstellingen gebruikt kunnen worden.  Voor evenementen is er een vaste kabel verbinding met de regiekamer. De zaal heeft een oppervlakte van 70 m2, op de vloer ligt een zgn. Sportvloer.

Speelzaal

De speelzaal is feitelijk geen onderdeel van het dorpshuis maar van de school. Echter indien voor evenementen gewenst kan deze zaal samengevoegd worden met de podium zaal door de vouw wand te openen en op te bergen in een speciale nis.

Het plafond in deze zaal is een spanplafond gemonteerd op een beweegbare trust. Hierdoor wordt bereikt dat het plafond voor evenementen omhoog kan de kleuters geen al spel hebben in een al te hoge zaal. Samen met de podium zaal is de beschikbare ruimte 76  m2.

Activiteiten.
Korenmolen.
Dorpshuis.
Evenementen.
Plattegrond.
Gebruik.