Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

Contact| Disclaimer

Home

De Daltonhoeve in Tuinruimers

Rob Verlinden ging in op 3 juni 2010 aan de slag in de tuin bij de boerderij van Eric en Jacqueline! Op 28 augustus was de metamorfose van de tuin te zien in het programma Tuinruimers van SBS 6.

Omdat zij net verhuisd zijn en het nu al erg druk hebben met de varkens en alle bezoekers, is de tuin er een beetje bij ingeschoten. Daarom wil Jacqueline haar man Eric verrassen en heeft zij de hulp van Rob Verlinden met het programma Tuinruimers ingeschakeld. Hij gaat er voor zorgen dat Eric en Jacqueline ook heerlijk met hun kinderen kunnen genieten in de tuin.

 

Rob’s plannen

De boerderij heeft wel een voordeur aan de kant van de weg, maar het is nog geen echt entree. Het lijkt of al een mooi grindpad om de boerderij heen loop, maar dit is geen pad om over te lopen, maar een spatrand. De regen loopt vanaf het schuine rietendak in de spatrand en verdwijnt via het grind in de grond. Daarom maakt Rob een mooi tegelpad langs de boerderij. Tussen de tegels en het grind komt een mooie beplantingsrand en uiteindelijk loop je via een mooi bordes met grote potten de boerderij binnen.
Eric en Jacqueline hebben wel al een prachtig terras laten aanleggen, maar echt mooi ingericht is het nog niet. Bovendien kunnen alle bezoekers van de zichtstal nu zo de tuin in kijken.
Rob zorgt ervoor dat Eric en Jacqueline wat meer privacy krijgen en lekker met het gezin buiten kunnen zitten.

Beplanting

Rob maakte de entree van de boerderij een stuk aantrekkelijk met diverse planten. Hij gebruikte daarvoor onder andere de Phormium. De Phormium is normaal een bladplant met grasbladen, maar door de gunstige weersomstandigheden is hij al gaan bloeien, waardoor hij mooie bloemen krijgt. De Ceanothus is een wintergroene struik en bloeit normaal in juni, maar kan soms nog erg mooi nabloeien waardoor er een prachtige blauwe wolk ontstaat.
Rob combineerde de Garamunx, een soort klein chrysantje en in Engeland een hit, met de Psyllium. De Psyllium is familie van de Aster, maar komt uit het zuiden van Argentinië, daar groeit hij in het wild maar hij doet het ook prima als plant bij ons in de tuin.
Ook maakte Rob een mooie rand naast het pad met alleen maar rozen en dat wordt een combinatie van vier soorten rozen. Namelijk de Augusta Louise, een grootbloemige trosroos, de oude bekende gele Friesia roos, de geurende Pilgrim roos en de Topkani Palace in een opvallende roze kleur.
Voor de spiraalbomen bij de entree zette Rob nog de bodembedekkende Heidetraum roos neer, deze sluit goed op elkaar aan, waardoor je een mooi dicht kleurenvak krijgt.
Om de achtertuin plaatste Rob een haag voor wat meer privacy, dit doet hij met de Cotoneaster Franchetti. Je moet deze haag knippen, dan bloeit hij in het voorjaar en kan hij in het najaar helemaal rood worden van de bessen. Voor de haag zette Rob een rij Cyclaampjes neer om wat meer kleur te creëren voor het najaar.
Rob zet binnen nog een paar mooie grote ornamenten neer, namelijk de Ficus, de Dracena en de Pachira. In de vensterbanken zette hij nog wat kleine kamerbamboes, deze bamboes houden wel van vocht, maar willen niet in het water staan. Dompel ze daarom twee keer per week even onder in het water.
Tenslotte maakte Rob ook nog een mooi boeket voor in de huiskamer met een wel hele toepasselijke roos, namelijk de Miss Piggy.


 

Styling

Binnen in de boerderij was het nog een beetje kaal, aangezien de woning pas net klaar is. De meeste aandacht is uitgegaan naar het bedrijf.
Styliste Jorna van de Tuinruimers heeft hier verandering in gebracht en ervoor gezorgd dat de boerderij niet alleen een sfeervolle tuin maar ook een sfeervolle huiskamer kreeg.
Voor de jongens legde zij mooie zitzakken neer waar ze lekker op kunnen spelen. Eric en Jacqueline kregen mooie nieuwe lampen en met de leuke varkensaccessoires kreeg de woonkamer veel meer sfeer.

 

Eindresultaat

Eric en Jacqueline werden geblinddoekt naar de boerderij geleidt, want het was natuurlijk een grote verrassing hoe de tuin en woonkamer er nu uit zullen zien.
Eric en Jacqueline vonden het prachtig, de woonkamer is veranderd in een oase van groen en kunst.
En vooral alle roze varkensaccessoires zijn helemaal op z’n plek bij dit gezin.
Maar als ze de tuin zien zijn ze toch wel een beetje sprakeloos. Rob heeft er zo iets moois van gemaakt, dit hadden Eric en Jacqueline echt niet verwacht.
Ze zijn ontzettend blij met het mooie eindresultaat en het stukje privacy dat zij nu hebben in de tuin van de grote zichtboerderij.

Bovenstaande foto’s laten het huis aan de voorzijde zien vóór en na het werk van de tuinruimers.

Het terras achter het huis is onderhanden genomen waarbij de details niet vergeten zijn.

Rob Verlinden aan het werk in de tuin van Eric en Jacqueline.

Jacqueline zat in het “complot”, Eric wist van niets en werd verrast in de stal.

Druk op de ‘play’ knop in bovenstaand beeld en u krijgt een samenvatting van de uitzending van Tuinruimers via You-tube.

Na afloop werd er getoast op het mooie eindresultaat.

De styliste van de Tuinruimers kreeg een privé rondleiding op het bedrijf. Ook zonder rondleiding krijgt u een goed beeld van de varkenshouderij met de uitgebreide toelichtings borden.

De woonkamer vóór en ná de inrichting door Jorna.

Op de foto links wordt hard gewerkt.