Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.
Home

Contact| Disclaimer

Verkiezing mooiste varkenshouderij

De genomineerden:

De Gouden Krul

Beeldvorming is een essentieel onderdeel voor een goede PR. Goede en mooie beelden blijven beter hangen dan een tekst, hoe goed ook geschreven. De varkenshouderij heeft vele mooie plaatjes om te laten zien. De varkenshouders en hun gezinnen zijn trots op hun bedrijf en dieren en willen dit graag aan iedereen laten zien

 

De varkenshouderij heeft de zaken goed voor elkaar. Mensen die een bezoek brengen aan een varkenshouderij of een van de vele zichtstallen, ervaren zelf dat de werkelijkheid heel anders is dan het beeld dat in de media wordt geschetst. Doel van dit project is om te laten zien aan burgers en consumenten hoe mooi de varkenshouderij eigenlijk is!

 

Fam. Bessembinder Wierden

Daltonhoeve Zijtaart  

Fam. Goselink Albergen

De Gouden Krul verkiezing

Als eerste stap werden vanuit de gehele varkenssector mensen en varkensbedrijven benaderd om zich op te geven voor de Gouden Krul verkiezing en bericht te doen, vergezeld met een mooie foto van het varkensbedrijf en een motivatie waarom juist dit bedrijf het mooiste is van Nederland.

Vanuit alle inzendingen werd er door een jury een drietal finalisten bepaald. De jury bestaat uit de sector PR commissie van de Nederlandse Varkenshouder Vakbond, aangevuld met twee personen met elk hun eigen vakkennis en specialisatie op gebied van landinrichting en design. Van de drie finalisten is er een mooie fotoreportage van het bedrijf gemaakt. Het uitvoeren van deze fotoreportage gebeurde door een zeer bekwame fotograaf.


De campagne

De campagne is voornamelijk online gevoerd, waarbij optimaal gebruik is gemaakt van nieuwste inzichten van social media. De bezoekers konden van alle drie de finalisten een mooie reportage bekijken en vervolgens een keus maken wie de winnaar zou worden.

Uitreiking

Op zaterdag 30 november is de Gouden Krul uitgereikt door Jaco Geurts, Tweede Kamerlid van het C.D.A.  Hij nodigde de fam. Van Zutphen uit voor een bezoek aan zijn werkterrein; de Tweede Kamer.
Michel Schoneveld (N.V.V.) ging in zijn speech in op het hoogwaardige voedsel dat de Nederlandse varkenshouderij levert; iets waar men trots op mag zijn. Henk van Kuyk, van De Heus Voeders, onderstreepte in gedicht vorm het belang van goed p.r. door varkenshouders.

De Gouden krul is een initiatief van: