Contact| Disclaimer

Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

 

Wandeltocht.
St Nicolaas.
Zeskamp.
Fietstocht.
Dodenherdenking.
Koningsdag.
J.A.Z..

Kermis

Organisatie

Stichting Kermissen Veghel organiseert de kermis in Zijtaart

 

Kermismeester      Jan-Hein Opheij

E: kermismeester@stgkv.nl

Kermis 2018

Vrijdag   25 mei

Zaterdag 26 mei

Zondag   27 mei

Maandag 28 mei

Fietscross

Op kermis zaterdag organiseert W.T.C. Zijtaart, de wielertourclub, op het paardensport terrein aan de Leinsehoefslag een fietscross. Verdeeld over een groot aantal categoriën strijdt de jeugd van Zijtaart om het Zijtaarts kampioenschap.

Overige

Naast de kermis zijn een twee-tal activiteiten al nauw verbonden met de kermis in Zijtaart.  Zowel de fietscross voor de jeugd als de vlooienmarkt zijn zeker een bezoek waard.

Vlooienmarkt

Traditioneel is inmiddels de vlooienmarkt van Carnavalsvereniging de Reigers op kermis-zondag. In de week voorafgaand aan de kermis wordt huis-aan-huis overtollig huisraad opgehaald. Op zondag vindt dit dan zijn weg naar vele nieuwe eigenaren. Mede dankzij de vlooienmarkt kan de carnavalsvereniging haar activiteiten bekostigen.

Vanaf  vrijdag tot en met maandag is de kermis in Zijtaart.

Op het dorpsplein staan  diverse attracties opgesteld die vermaak bieden voor jong en oud. Vrijdagavond om 19.00 uur gaan de attracties draaien. Op zaterdag gaat de kermis open om 19.00 uur en op zondag om 13.00 uur. Op maandag direct na het uitgaan van de basisschool. De sluiting is dagelijks om uiterlijk 22.00 uur.

Op vrijdagavond begint de kermis met een traktatie. De kinderen en de jeugd (niet alleen uit Zijtaart), die om 19.00 uur aanwezig zijn, krijgen van de Evenementengroep twee gratis kaartjes voor een van de attracties. Voor de ouders en andere bezoekers is er gratis koffie en thee. Voor de gratis kaartjes is het wel de bedoeling dat men niet later dan om 19.00 uur aanwezig is.

 

Klik hier voor meer info.

B.Y.T.Z..

Horeca

Voor gezelligheid kunt u tijdens de kermis uitstekend terecht bij de plaatselijke horeca. Café-zaal Kleijngeld heeft jaarlijks een uitgebreid kermisprogramma waar iedereen die van een gezellig avondje uit houdt van harte welkom is. Voor programma klik hier.

Foto’s; Margot van Kleef

ZES.