Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.
Home

Contact| Disclaimer

Evenementen

   Het rijke verenigingsleven draagt

    bij aan de leefbaarheid van Zijtaart.

    Dit gebeurt door club en verenigings

   bijeenkomsten maar ook door evenementen. Het klooster biedt hiervoor volop gelegenheid. Per  evenement  wordt in overleg tussen de organiserende vereniging en de beheerder en bestuur van het dorpshuis bekeken welke ruimtes gebruikt gaan worden en hoe e.e.a. Het beste in te richten.

 

 

 

Brabantse avond

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe dorpshuis bood het bestuur de Zijtaartse bevolking een gevarieerd programma aan. Ruim 200 mensen waren te gast op de Brabantse avond in de ontmoetingszaal van het dorpshuis waar Nico vd Wetering en Annelieke Merx een gevarieerd programma brachten.

NLG zorgde ervoor dat naast de vaste geluid installatie extra apparatuur ingezet werd zodat et programma voor iedereen goed hoorbaar was, mede dankzij de aanwezige ringleiding

Game avond

In de evenementenzaal is samen met de werkgroep 12-16 van de EGZ en de Carnavals Vereniging een game avond georganiseerd. Deze activiteit vond tegelijk plaats met de Brabanste Avond zonder dat deze activiteiten last van elkaar hadden.

Er waren computer spellen, videogames, dartborden etc beschikbaar. De jeugd van 12 tot 16 maakte zo kennis met het nieuwe dorpshuis.

Feest avond

In de evenementenzaal is samen met de werkgroep 12-16 van de EGZ en de Carnavals Vereniging een game avond georganiseerd. Deze activiteit vond tegelijk plaats met de Brabanste Avond zonder dat deze activiteiten last van elkaar hadden.

Er waren computer spellen, videogames, dartborden etc beschikbaar. De jeugd van 12 tot 16 maakte zo kennis met het nieuwe dorpshuis.

Jumbo cup

Al meer dan 25 jaar organiseert de Kring Veghel van muziekgezelschappen een festival voor fanfares, harmonieën en slagwerkgroepen. Inzet is al een aantal jaar de Jumbo cup, vernoemd naar hoofdsponsor Jumbo supermarkten.

Bij dit twee-daagse festival is het gehele dorpshuis met al haar zalen in gebruik. Bij wijze van uitzondering kan ook gebruik worden gemaakt van de aula van de school, de voormalige kapel van het klooster. Er is daarmee voldoende ruimte om in te spelen, instrumenten opslag, podium om op te treden, ruimte voor publiek en een plek om iets te eten en te drinken. Organisatie is in handen van de Kring, daarbij bijgestaan door vrijwilligers van aangesloten verenigingen.

11-11 bal

Elk jaar wordt het carnaval seizoen in Zijtaart geopend met het 11-11 bal in het dorpshuis. In 2011 was dit bal bij uitzondering op vrijdag avond vanwege de speciale datum 11-11-’11.

Door de Carnavalsvereniging wordt de gymzaal en de podiumzaal sfeervol aangekleed en in de gymzaal wordt een extra bar geplaatst. Op deze avond wordt afscheid genomen van de prins die zijn ambtstermijn er op heeft zitten, daarnaast laten alle vier groepen dansmariekes hun nieuwe show voor het eerste zien en wordt de loterij getrokken.

Hoogtepunt van de avond is de onthulling van de nieuwe Prins van de Reigers. Op 11-11-11 waren Prins Peer d’n Urste en zijn adjudant Rob de eerste  heersers die onthuld werden in het klooster.

Na de onthulling gaat het feest nog tot in de kleine uurtjes door.

Battle of Zijtaart

Sportschool Nin-Li uit Zijtaart is in 2009 gestart met de organisatie van een kickboks gala in Zijtaart. De succes editie van 2010 kreeg in 2011 een vervolg in het Klooster. In 2011 was er een gevarieerd programma van maar liefst 31 partijen. In de ring kwam de jeugd aan zijn trekken maar ook internationaal bekende namen gaven acte de presence.

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers kan het talrijke publiek  terug zien op een zeer geslaagd gala in het Klooster te Zijtaart.

Theater (Petazzie)

Om de opening van het klooster na een grondige renovatie luister bij te zetten organiseerde De Dorpsraad in samenwerking met de carnavalsvereniging en het dorpshuis een theatervoorstelling in het klooster. Het podium was op 18 november 2011 voor cabaretgroep Petazzie. De gymzaal en de evenementenzaal waren voor ruim 425 toeschouwers die genoten van een geweldige voorstelling. Na afloop boden de barruimte en de ontmoetingsruimte de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten.

 

Prinsen receptie

Na hun installatie als prins van de Reigers wordt er een week later een receptie gehouden. Op 19 november was Jeugd Prins Jonas samen met Jeugd prinses Marloes de eerste die een receptie hield in het nieuwe dorpshuis. Familieleden, vrienden, verenigingen uit de omgeving en vele anderen kwamen naar het klooster om de Prins, de prinses, hun adjudanten, de nar en de jeugdraad te feliciteren. Op zondag 20-11 volgde de receptie van de ‘grote’ Prins.

Solistenconcours

Kleinschaliger van opzet maar daarom niet minder mooi is het solisten concours.

Jaarlijks organiseert de fanfare dit concours waarbij leden van de fanfare en muzikanten uit Zijtaart de mogelijkheid hebben om zich te presenteren aan het publiek. Door een deskundige jury worden de presentaties beoordeeld zodat de muzikanten tips krijgen waarmee ze hun niveau verder kunnen verbeteren.

Deelname staat open voor jong en oud, ervaren en pas gestart. De ontmoetingszaal van het dorpshuis vormt een sfeervol decor voor een uitstekende muzikale prestatie.

naar boven.
naar boven.
naar boven.
Activiteiten.
Korenmolen.
Zalen.
Dorpshuis.

Seitert goes Proms en Proms 4 kids

Wat een geweldig weekend op 28 en 29 oktober 2017 was het in het tot theaterzaal omgetoverde klooster. Mochten er nog mensen zijn die dachten dat een fanfare een suffe vereniging is. Dan hebben alle bezoekers dit weekend kunnen zien dat muziek maken geweldig leuk en gevarieerd is en niet onderdoet voor professioneel theater.

Seitert goes Proms

Op zaterdag was de tot de nok gevulde zaal enthousiast over het gevarieerde programma. Het bood voor iedereen wat. Mooie muziek door fanfareorkest, slagwerkgroep en solisten. Zang door het promskoor en diverse solisten. Dans door Dansgroep Return en veel spektakel. Maar ook de inrichting en aankleding, de filmbeelden en het licht en geluid maakten de avond af.

Na afloop veel complimenten voor de geweldige show.

Proms 4 kids

Op zondag werd dit nog eens overgedaan met de Proms 4 Kids in een volle zaal met muziek door opleidingsorkest, jeugdslagwerkers, majoretten, solisten, toneelspelers en band Sixth Sense.

 

naar boven.

HoteldeBoot door KLIK

Op 9 en 10 juni 2012 heeft "Klik" twee voorstellingen verzorgd in ons Dorpshuis. Na de succesvolle première in Oss, konden nu bewoners uit Zijtaart en andere belangstellenden kennis maken met dit bevlogen gezelschap. Voor veel belangstellenden was het bij binnenkomst in de zaal nog niet helemaal duidelijk wat men zou mogen verwachten. Werd het een

toneelstuk, of zou er vooral gezongen worden? Is "Klik" een koor, of hebben de leden meer in hun mars dan alleen zingen? Na afloop werd er gezellig nagepraat aan de bar en kon iedereen de artiesten zelf complimenteren. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Zijtaart kan niet

anders concluderen dan dat het uitkijkt naar de volgende produktie van dit prachtige

theatergezelschap!

Foto’s Jan van Oort en Aard van Hoof

Plattegrond.

Gerard van Maasakkers met De Boemelaars

In een sfeervol Dorpshuis waren op 20-10-2012 meer dan 300 mensen te gast voor een optreden van Gerard van Maasakkers met De Boemelaars. Het publiek luisterde aandachtig, genoot en zong mee.

Zowel voor als na de pauze werd van Maasakkers bij drie nummers begeleidt door Blaaskapel De Boemelaars, dit gaf een geweldige extra dimensie aan het optreden.  Het lied over ‘De fanfare van honger en dorst’ bezorgde menigeen kippenvel, bij ‘Jehan’  nam Lieke van Nunen de rol van de vader van Gerard over op de Bugel en met ‘Salve Regina’ nam het publiek massaal de zang van het refrein over. Met het bekende ‘He goade mee’ sloten de Boemelaars en Gerard van Maasakkers de avond af maar niet na dit  lied nog een keer extra als toegift te brengen

Ook voor artiesten als Gerard van Maasakkers is het dorpshuis een prima plek, hij zong niet voor niets ‘Hier heur ik thuis’.      Meer foto’s, klik hier                 

Gebruik.

Kerstmarkt

 

In 2010 werd de eerste kerstmarkt georganiseerd in en rond Café Kleijngeld. De organisatie was in handen van Maria van Eert, Tonny van Erp en Yvonne Kleijngeld. Vanwege het succes én de mogelijkheden en uitstraling van het klooster is de kerstmarkt in 2012 in en bij het klooster gehouden. Al  buiten bij de hoofdingang waren de eerste demonstraties, de dorpspatio was omgetoverd tot een sfeervolle, kleurrijke markt en ook in de diverse zalen van het dorpshuis waren kraampjes en demonstraties. In de gymzaal werden door het koor Jan van Lee uit Veghel, gitaarclub Pizzicato, fanfare St.Cecilia en koor Vivace optredens verzorgt. Vanaf de opening om 15:00 uur tot de afsluiten om 23:00 uur was er steeds een gezellige drukte. Dankzij de inzet van Maria, Tonny en Yvonne kan Zijtaart terugzien op een heel sfeervol en druk bezocht evenement.

Voor foto’s van de kerstmarkt klik hier

Carnaval

Met carnaval wordt het hele dorpshuis door C.V. De Reigers in carnavals sfeer gebracht. Op vrijdag van carnaval wordt begonnen met een avond voor ouderen en genodigden waarbij vele artiesten van eigen bodem  optreden.

Op zaterdag start het feestgedruis direct na de optocht met als hoogte punt de prijsuitreiking (foto hiernaast)voor alle creaties die Zijtaart de mooiste optocht van de omgeving maken.

Op maandag middag organiseert de jeugd-commissie  van De reigers het kinder matinee met de grote Talentenshow.

Op maandag avond is de gymzaal de place to be voor iedereen die gezellig een carnavals avond uit wil. In 2013 verzorgde de band Brevis de  muzikale omlijsting. Tot in de late uurtjes bleef het gezellig in het klooster. (foto hiernaast)

Leden van de carnavalsvereniging hebben op dinsdag het dorpshuis weer helemaal opgeruimd en gepoetst.

Als de Magnolia Bloeit

Een lente concert met Cecilia

Als onderdeel van het kuntsproject op het binnenterrein van het klooster is op zondag 28 april 2013 een lente concert georganiseerd.

Onder de bloeiende Magnolia boom is een lente -thee visite gehouden. Op een met bloemen opgesierde tafels waren vele taarten gepresenteerd die door vrijwilligers uit Zijtaart gemaakt waren. Koor Vivace bracht onder een stralende zon een  aantal liederen ten gehore. Daarna was er voor iedereen koffie of thee met een lekker stuk taart.  Voor alle foto’s, klik hier

Mark van de Veerdonk

In oktober 2013 was het twee jaar geleden dat in Zijtaart het Klooster werd heropend. Vele gebruikers hebben de weg naar het klooster in de deze jaren weten te vinden.

Met recht kan het dorpshuis de huiskamer van Zijtaart genoemd worden.

Om de ‘verjaardag’ van het klooster niet onopgemerkt voorbij te laten gaan trad

op vrijdag 18 oktober Mark van de Veerdonk op met zijn show Weltebarsten.

Het werd een zeer mooie theater avond in het klooster. Voor alle foto’s klik hier