Contact  Disclaimer

Home
Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

 

Zaal ereprijs heeft een oppervlakte van ca. 120 m2, in deze zaal zijn 2 billarts geplaatst, tevens is er een eenvoudige bar aanwezig. In deze zaal heeft de bond van ouderen een eigen kast welke gebruikt wordt voor bibliotheek boeken. De zaal wordt ondermeer gebruikt voor vergaderingen, kaarten (bridge) en andere bijeenkomsten. Aankleding van deze zaal is minder sober als van de overige zalen, kleuren zijn frisser en de zaal is voorzien van een airco installatie.

De Dorpsraad organiseert twee keer per jaar een openbare vergadering waarbij steevast een flink aantal mensen uit Zijtaart aanwezig zijn om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen in Zijtaart en hun mening te geven over zaken die belangrijk zijn voor Zijtaart.

Klaproos.
Dorpshuis.
Korenbloem.
Kamille.

Twee billarts zorgen voor vele uurtjes ontspanning, daarnaast wordt hier ook in competitie verband op gespeeld.

Diverse  opstellingen zijn mogelijk. Steeds wordt de zaal ingedeeld volgens de wensen van de gebruiker. Vergaderingen en informatie bijeenkomsten vinden met name in de Ereprijs, de trots van het dorpshuis, plaats.

Tijdens de de openbare vergadering van Dorpsraad Zijtaart op woensdag 1 april 2009 in Dorpshuis De Korenmolen werd door de voorzitter van Dorpsraad Ad van Nunen aan de nieuwe burgemeester van Veghel, mevrouw Ina Adema, het boek "Zijtaart Hoe het werd wat het is" overhandigd.

 

 

 

De Bond van Ouderen is een vaste gebruiker van de Ereprijszaal, één van de vele activiteiten die zij organiseren is een kaart middag.

Bij gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de parochie hebben de lectoren en de avondwake groep het lied “Het spel kaarten” van Gerard de Vries uitgebeeld. De kaarten hangen sindsdien in de Ereprijszaal.

Bij de kaartverkoop voor de pronkzittingen ontvangt de carnavalsvereniging de wachtenden met een kopje koffie.

Op de eerste zondag na nieuwjaar organiseert het parochie bestuur een nieuwjaarsreceptie voor de hele parochie in het Dorpshuis. Onder het genot van een kop koffie worden de beste wensen uitgewisseld.

Naar het klooster.

Bij grote evenementen wordt het gehele dorpshuis gebruikt. Op de foto is te zien dat de Ereprijszaal wordt ingezet als kleedruimte voor de dansmariekes bij bv de pronkzitting van de Carnavalsvereniging.

De Bridge club trekt wekelijks zeer veel deelnemers uit  Zijtaart en omgeving. Geconcentreerd spelen de deelnemers hun spel.