Contact| Disclaimer

Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

 

BYTZ THEMA-AVOND

MIDDELENGEBRUIK

 

Maandag 22 januari om 19:30 uur in het dorpshuis

De wereld van de Zijtaartse jongeren is inmiddels veel groter dan het speelplein van de basisschool. En anders wordt ie dat binnenkort (groep 8). Die wereld biedt mogelijkheden, kansen en uitdagingen maar brengt ook risico’s met zich mee.

Denk hierbij aan alcohol, roken en drugs. Hoe hier mee om te gaan? Hoe blijf je in gesprek? Wat is coma-zuipen en wat zijn de gevolgen? Wat zijn lachgaspatronen en wat is het effect? Waarom geen alcohol onder de 18 jaar? Hoe ongezond is roken nu eigenlijk? Wat is er dan mis met een jointje? ...? ...?

 

BYTZ organiseert een thema-avond over middelengebruik voor de Zijtaartse jongeren en/of hun ouders, samen met het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) en Novadic-Kentron.

 

Tijdens deze thema-avond wisselen we informatie uit en gaan we met elkaar in gesprek. Welke middelen gebruiken jongeren tegenwoordig, wat kunnen de gevolgen zijn en hoe praat je hierover met elkaar?

 

Hanneke van Weert, preventiemedewerker Novadic-Kentron, Constance Janssen, adviesmedewerkster CJG en een ‘ervaringsdeskundige’ gaan samen met jullie in gesprek.

 

Een interactieve avond voor ouders EN jongeren

Doelgroep:    Ouders én jongeren (van 12 tot ca 16 jaar) uit Zijtaart waarbij ook groep 8 (en) ouders welkom zijn.

Datum:         Maandag 22 januari 2018

Tijd:            19.30 - 21.30 uur. Zaal open 19.15 uur.

                 We beginnen de avond met voorlichting voor ouders en jongeren. Daarna gaan we verder met 2                        groepen: ouders en jongeren apart.

                 Om 21:00 uur komen we dan weer samen om de avond af te sluiten.

Locatie:       Dorpshuis Zijtaart

                 Past. Clercxstraat 50

 

Aanmelden: voor 18 januari via bytz@outlook.com of bij een van de leden van BYTZ.

 

Mocht u vooraf meer informatie willen, neem dan contact op via het email-adres of met een van de leden van BYTZ, een werkgroep van EGZ: Twan van de Meerakker, Anniek Verhoeven, Franc Kleijngeld en Harrie van der Linden.

 

Graag tot de 22e, BYTZ biedt u de eerste koffie/thee aan.