Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

Contact| Disclaimer

Home

Zijtaartse Bridgeclub “ZBC01”

 

Chris van Helvoirt                 voorzitter

Ad Koevoets                         secretaris

Ad Koevoets              penningmeester

Toos van Berlo                   bestuurslid

Jan Rijkers                    wedstrijdleider

Jan Rijkers                                 arbiter

 

Contactadres;

Spoorven 249

5464 PA Veghel

T. (0413) 363 796

E. zbc01@kpnmail.nl

Wat is bridge?

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Want iedereen kan bridge leren. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

 

ZBC01

De Bridge club is opgericht op 11 september 2001. Bij de start had de bridgeclub 20 leden en werd er ge-speeld in één lijn. Anno 2010 bestaat de club uit 58 leden en wordt er gespeeld in 2 lijnen. De competitie wordt ge-speeld volgens de regels voor wedstrijd bridge van de Nederlandse Bridge Bond.

Elke 6 weken promoveren drie paren van de B-lijn naar de A-lijn en drie paren degraderen van de A-lijn naar de B-lijn. Nieuwe leden en gastspelers worden in principe ingedeeld in de groep die zoveel mogelijk met hun speelsterkte overeenkomt. Elke dinsdag wordt er gebridged in de Ontmoetingszaal van het Dorpshuis in Zijtaart.

Het lidmaatschap staat open voor iedereen en loopt  van 1 september tot en met 31 augustus.

Competitie

De competitie voor het club kampioenschap is verdeeld in 5 competities van 6 speelavonden aangevuld met een bijzondere avond met Kerstmis en vrije speelavonden na het sluiten van de competitie.

 

Links mbt Bridge

 

Nedelandse Bridge Bond

Wat is bridge          Met voorbeelden

Spelregels      Basis regels op een rij

Bridgeboeken                   bij Bol.com