Contact  Disclaimer

Home
Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

 

Kamille.
Dorpshuis.
Ereprijs.
Klaproos.

De Korenbloem zaal (podium) heeft een oppervlakte van ca. 126 m2, de zaal is middels een vouwwand gescheiden van gymzaal De Molensteen. De vloer van de zaal ligt ca. 0,80 meter hoger dan de vloer van de gymzaal. In de zaal hangen podium gordijnen welke gebruik worden bij evenementen waarbij de zaal fungeert als podium en de gymzaal als zaal voor publiek.

De fanfare heeft tbv haar mini- en majortte leden spiegels opgehangen in deze zaal, ten behoeve van evenement zijn enkele basis voorzieningen aangebracht voor met name podium verlichting. De zaal heeft een hoog plafond en is

multifunctioneel in gebruik.

Gymzaal

De gymzaal is eigendom van en wordt ook geëxploiteerd door de gemeente.  Het dorpshuis beschikt over matten om de  gymzaal vloer af te dekken en stoelen en tafels. Door de combinatie ontstaat er een podium van 126 m2 en een zaal voor publiek van 250 m2. De toestellen berging in de gymzaal wordt bij evenementen ingericht als bar voorziening. Bij de meeste evenementen worden de overige zalen van het dorpshuis gebruikt als omkleed ruimte, schmink ruimte, opslag etc.

Met name Carnavalsvereniging De Reigers beschikt over veel materiaal om de zaal bij evenementen ‘aan te kleden’. In overleg kunnen andere verenigingen hier gebruik van maken.

De Zijtaartse Toneel Vereniging beschikt over een decor dat naast voor de eigen producties gebruikt wordt voor de schoolmusical en andere gelegenheden.

Ten behoeve van de opslag van de materialen van het Dorpshuis en de verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis zijn er een aantal bergingen gebouwd.

Repetitie van de slagwerkgroep van Fanfare St Cecilia

Koor Vivace repeteert elke donderdag avond in het dorpshuis.

De Zijtaartse Toneel Vereniging is opgericht naar aanleiding van de opening van het dorpshuis. Jaarlijks worden in een weekend drie uitvoeringen verzorgt. Voorafgaand zijn ook hier maanden van voorbereidende repetities.

In januari wordt het gehele dorpshuis door carnavalsvereniging De Reigers gedurende twee weekenden gebruikt voor pronkzittingen waarbij een breed scala van Zijtaatse artiesten optreden. Ook met het 11-11 bal in november en carnaval zelf is de carnavalsvereniging een vaste gebruiker.

In april 2006 vierde het Dorpshuis haar 25 jarig bestaan met een feest voor het gehele dorp. Kwartjesvolk uit Zeeland was één van de optredende artiesten.

Koor Vivace treed meestal op in de kerk. In oktober 2008 werd het 12,5 jarig bestaan gevierd met een concert. De opbrengst kwam ten goede aan de Kankerbestrijding.

Al vele jaren sluit groep 8 van de  basisschool de school periode af met een musical. Ook zij maken dan dankbaar gebruik van het dorpshuis en de gymzaal.

Naar het klooster.