Contact| Disclaimer

Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

De realisatie van een zestal woningen aan het nieuwe dorpspleintje op de voormalige Edith Stein locatie biedt een goede gelegenheid voor CPO.

In dit CPO project gaan zes opdrachtgevers onder bepaalde voorwaarden aan de slag om gezamenlijk en in eigen beheer vier aaneengesloten en twee halfvrijstaande woningen te bouwen.

Ga met de muis over het kaartje hiernaast en hieronder voor een vergroting van de kaart.

Wie komen in aanmerking?

Door de gemeente Veghelzijn mensen aangeschreven die ingeschreven staan voor een projectwoning en/of bouwgrond in Zijtaart. Zij hebben een brief ontvangen met daarbij een formulier waarmee men kenbaar kon maken dat men interesse heeft om deel te nemen in het CPO project.

 

Helaas is het nog niet gelukt om tot uitvoering te komen van het CPO.  Belangstellenden kunnen nog steeds contact opnemen met de gemeente voor nadere informatie.

Meer informatie op de site van de gemeente, klik hier.

 

Voorwaarden

Bouwen volgens CPO
CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit fenomeen houdt in dat particulieren voor eigen gebruik, in groepsverband woningen ontwikkeld met als doelstelling om een kwalitatief goede woningen te bouwen voor een eerlijke prijs die bovendien voldoen aan de individuele wensen van de deelnemers.

Project Area (Woningbouwvereniging)

Op de voormalige locatie van de Edith Steinschool aan de Pastoor Clercxstraat zijn 10 multifunctionele huurwoningen gebouwd. Het betreft woningen die een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Op de eerste verdieping is een tweede badkamer en een of twee slaapkamers.

Het betreft twee blokjes met drie woningen en een blokje met vier woningen. In de zomer van 2013 zijn de woningen opgeleverd en zijn de bewoners in hun nieuwe huis getrokken. Inmiddels is ook de straat voorzien van een passende verharding.

De huurwoningen zijn in eerste instantie ingezet voor de (tijdelijke) huisvesting van bewoners van de 16 seniorenwoningen aan de
Mr. van de Venstraat, die gesloopt en vervangen worden door 9 nieuwe seniorenappartementen en 6 starterswoningen.

 

Meer info CPO:

Mr M.P.Thijsen gem.Veghel

Het project kent twee bouwvlakken. Een van 700 m2 en een van 600 m2 . De percelen zijn 350 m2  (half vrijstaand) en ca. 150 m2 (aaneen gesloten woningen)

De gemeente Veghel wil Collectief Particulier Opdrachtgeverschap CPO) bevorderen.

Eethuis De Reiger

In 2012 is gestart met ingrijpende verbouwing, ondermeer een uitbreiding van het restaurant en de catering keuken.